Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Microscop operator de ultimă generaţie pentru Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu

Microscop operator de ultimă generaţie pentru Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu

În ultima săptămână din noiembrie, blocul operator al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu a fost dotat cu un microscop operator de ultimă generaţie OPMI® VARIO 700, produs de Karl Zeiss. Valoarea acestuia este de aproape 400.000 lei, cu TVA inclus, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

„Achiziţionarea unui microscop operator performant ne ajută foarte mult în activitatea chirurgicală întrucât, de acum, putem lărgi spectrul operator cu abordarea unor patologii complexe de tip tumoral şi vascular. Din punct de vedere tehnic, cuvântul cel mai potrivit este performanţă, întrucât combinarea soluţiilor de vizualizare, conectivitate şi gestionare a datelor într-un singur aparat, ne va permite să operăm mai eficient şi să obţinem rezultate şi mai bune ca până acum, în beneficiul direct al pacienţilor. Fără îndoială, utilizarea sa va creşte calitatea actului operator şi completează profesionalismul echipei de neurochirurgie a spitalului public sibian, reliefând preocuparea conducerii acestuia precum şi a Consiliului Judeţean Sibiu pentru creşterea calităţii actului medical”, declară dr. Vicenţiu Săceleanu, medicul şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu.

Microscopul se remarcă prin numeroase facilităţi cum ar fi: posibilitatea de înregistrare şi transmitere video, două posturi de lucru, care permit lucrul simultan pentru doi medici, este ergonomic, uşor de manevrat permiţând intervenţii de lungă durată precum şi foarte performant din punct de vedere optic, prin imaginile furnizate de camera de înaltă definiţie (n.a. - HD). De asemenea, utilizează lentile Carl-Zeiss de înaltă calitate, iluminare cu xenon, focalizare motorizată cu distanţa de lucru de 200 - 500 mm şi control automat al irisului pentru reglarea iluminării la câmpul de vedere, etc.. Totodată, are un ecran tactil intuitiv şi beneficiază de control wireless prin pedalier, ceea ce duce la eliminarea cablurilor suplimentare, asigurând chirurgului o mare libertate de mişcare.

„Secţia Clinică Neurochirurgie este o componentă esenţială a unui spital de urgenţă şi, de aceea, eforturile noastre sunt orientate către crearea unor condiţii de performanţă atât din perspectiva ambientului unde personalul îşi desfăşoară activitatea, condiţiilor hoteliere superioare pentru pacienţi cât şi dotării cu aparatură. Achiziţionarea acestui microscop operator de mare performanţă completează aşadar demersurile noastre anterioare şi ne bucurăm că modernizarea SCJU Sibiu este un proces continuu”,  a spus și Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu funcţionează din ianuarie anul curent în „casă nouă”, după ce SCJU Sibiu a dat in folosinţă un nivel complet nou şi modern, rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului. În noul spaţiu funcţionează 11 saloane cu 30 de paturi, grupuri sanitare proprii, săli de tratament şi de pregătire a materialelor sanitare şi cabinete pentru personal. De asemenea, în luna martie a anului curent SCJU Sibiu a inaugurat, tot pentru Secţia Clinică Neurochirurgie, şi un bloc chirurgical ultra-modern, cu două săli de operaţie prevăzute cu presiune ridicată, printr-un sistem de flux laminar, acesta însemnând un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol în asigurarea unui climat aseptic, precum şi cu două circuite complet separate: unul pentru pacienţi şi unul pentru personalul medical Valoarea întregii lucrări a fost de aproape 6 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Secţia Clinică Neurochirurgie a  SCJU Sibiu are o adresabilitate foarte ridicată, aici realizându-se circa 600 de operaţii neurochirurgicale anual.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Zorro

Acum 8 ani

Acest aparat se numeste cyber knife insa intreb si eu ca prostul, citi dintre medicii sibieni stiu sa lucreze cu el? sau este la fel ca la spitalul de pediatrie, o gramada de aparatura, insa ioc personal calificat. Este ca si cum un sofer fara carnet i-si cumpara o masina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus