Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Dezbatere despre autostrada Sibiu – Pitești doar cu șefii din județ

Dezbatere despre autostrada Sibiu – Pitești doar cu șefii din județ

O întâlnire cu ușile închise pe tema traseului autostrăzii Sibiu – Pitești a avut loc joi, la sediul Consiliului Județean Sibiu, anunță reprezentanții acestei instituții. Întâlnirea a fost organizată de către reprezentanții CNADNR, potrivit aceleiași surse, care enumeră printre participanții la întâlnire pe președintele CJ, prefect, primarii din Tălmaciu, Boița și Turnu Roșu și viceprimarul din Șelimbăr, localități al căror teritoriu va fi traversat de viitoarea autostradă. La discuții au mai participat reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Gărzii de Mediu, Agenției Județene pentru Protecția Mediului Sibiu, SC Drumuri și Poduri SA, Direcției Silvice și ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. ”Scopul acestei întâlniri a fost acela de a identifica problemele specifice pe care le implică realizarea «singurului proiect de autostradă din exercițiul financiar 2014-2020 care are finanțarea asigurată», după cum afirma Marioara Capră, director general tehnic în cadrul CNADNR”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

„Dezbaterea de la Consiliul Județean Sibiu a vizat probleme ce țin de protecția mediului, de ariile protejate, de Natura 2000, de siturile arheologice, de monumentele istorice aflate în proximitatea traseului pe care îl va avea autostrada, dar și de interferența acesteia cu proprietățile private”, comunicat CJ Sibiu

Autostrada cu cinci trasee

În prezent, CNADNR așteaptă refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada în discuție, studiu din care până acum a fost făcut public faptul că propune cinci trasee. Unul din aceste trasee (colorat cu albastru pe harta cu propuneri) urmărește îndeaproape traseul stabilit prin SF-ul din 2008 (colorat cu roșu) și reprezintă varianta propusă și anul acesta. Singura diferență față de traseul din 2008 poate fi văzută (pe teritoriul județului Sibiu) în zona comunei Boița.

autostrada sibiu - pitesti 2015

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus