Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Rusia a început livrarea sistemelor de apărare antiaeriană S-300 către Iran

Rusia a început livrarea sistemelor de apărare antiaeriană S-300 către Iran

Rusia a început livrarea sistemelor de apărare antiaeriană S-300 către Iran, a declarat joi un consilier al președintelui rus Vladimir Putin, citat de agenția de știri TASS, informează Reuters, citată de Agerpres.

”Contractul este în curs de implementare, (livrările de S-300S) au început”, a spus Vladimir Kozhin.

Sistemul antiaerian S-300, a cărui primă versiune a fost construită în anul 1979, poate lansa rachete către ținte multiple, ce pot fi avioane sau rachete balistice, pe o rază de până la 300 de kilometri.

Producătorul acestor rachete, compania rusă Almaz-Antey, declara în luna iunie că va fi în măsură să furnizeze Iranului o versiune modernizată a rachetelor S-300, odată ce acordul comercial va fi semnat.

Contractul inițial, în valoare de circa 800 de milioane de dolari, a fost semnat în anul 2007, dar Rusia a decis în 2010 să suspende livrarea rachetelor ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse Iranului din cauza programului său nuclear. Acordul încheiat în iulie în dosarul iranian a permis însă deblocarea contractului. De altfel, Rusia a ridicat încă din aprilie interdicția privind livrarea de baterii antiaeriene S-300 Iranului, după semnarea la Lausanne a unui acord de principiu în problema programului nuclear iranian.

Sursă: Reuters, Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

alex

Acum 8 ani

Acum sa vezi tu cum pica F-uri din aer. Or fi vandute catre Iran dar probabil operate de rusi si indreptate spre turci. Cateva baterii de alea mucifica toate F-16 turcesti iar inarmarea aviatiei ruse cu rachete cred ca o crescut productia de rahat a Erdoganului si nu ma refer la desert.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Te inseli, Alex. Este vorba de petrol, de Arabia Saudita, de dominatia de pe piata petrolului, OPEC samd.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus