Duminică,
28.02.2021
Parțial Noros
Acum
-1°C

416 elevi din Sibiu au fost premiați pentru rezultatele obținute la olimpiade

416 elevi din Sibiu au fost premiați pentru rezultatele obținute la olimpiade

Elevii care au participat la olimpiadele şcolare organizate în acest an au fost premiați pentru rezultatele obținute atât la faza județeană, cât și la cea națională. Festivitatea a avut loc la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong, iar premiile au fost înmânate de primarul interimar Astrid Fodor şi de Simona Pop, directorul Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat.

34 de premii şi menţiuni obținute de elevi la olimpiadele naţionale

La olimpiadele judeţene, 133 de elevi sibieni au reușit să obţină locul I, 134 au obţinut locul II şi 115 elevi au obţinut locul III. Și la faza națională, sibienii au păstrat ștacheta sus și au reușit să obţină 34 de premii şi menţiuni. Opt elevi au obţinut locul I, patru elevi au obţinut locul II, şase elevi au obţinut locul III, iar alţi 16 elevi au obţinut menţiuni. Locurile I la olimpiadele naţionale au fost obținute la educație fizică, pictură și la limba germană, iar cei premiați sunt: Kielhorn Maya Isabela (Colegiul Samuel Brukenthal) - olimpiada de limbă germană Mihoc Iordache Ovidiu (Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr) - olimpiada de limba germană Tocoaie Daniela Ioana şi Varga Diana Amalia (Liceul de Artă) - olimpiada de pictură Cosman Andreea Mărioara (Colegiul Naţional Octavian Goga) - olimpiada de educaţie fizică - şah Necşoiu Andreea (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu) - olimpiada de educaţie fizică – aruncarea suliţei Bejan Andreea (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu) - olimpiada de educaţie fizică – săritură înălţime Souca Daria (Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga) - olimpiadă educaţie tehnologică

Recompense în valoare de aproape 100.000 de lei

Primarul interimar al Sibiul a ținut să-i felicite pe cei care au obținut aceste rezultate, dar și pe profesorii care i-au îndrumat. „Elevii noştri au obţinut rezultate frumoase la aceste concursuri şi consider că trebuie să continuăm să îi încurajăm. Aceşti copii şi tineri nu s-au oprit la a învăţa lecţia, ci au dorit să ştie mai mult, să performeze, acest lucru dându-le un start bun pentru viitor. Pe lângă rezultatele obţinute, am dorit să aplaudăm şi spiritul lor de a concura, un motor foarte important pentru propria educaţie şi un mod foarte sănătos pentru elevi de a-şi verifica şi îmbunătăţi performanţele. Felicitări elevilor şi profesorilor care i-au pregătit”, spune Astrid Fodor.

Valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la 97.800 lei. Astfel, la olimpiada națională, locul I a fost premiat cu 1.000 de lei, locul II cu 800 de lei, locul III cu 600 de lei, iar mențiunile au fost recompensate cu 300 de lei. La faza județeană, locul I a primit 300 de lei, locul II 200 de lei, iar locul III a fost premiat cu 100 de lei. Fondurile pentru premii au provenit din bugetul local şi au fost puse la dispoziţie prin intermediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

Comentarii

1 comentarii

Ina

Acum 5 ani

Felicitari tuturor premiatilor! Totusi nu pot sa nu observ degradarea invatamantului teoretic sibian. Au disparut olimpicii la matematica, fizica, informatica, chimie intr-un oras/judet cu traditie in acest domeniu. Pacat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus