Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Sibienii nu se grăbesc să își ia cardurile de sănătate: peste 2.560 de carduri neridicate de la CAS

Sibienii nu se grăbesc să își ia cardurile de sănătate: peste 2.560 de carduri neridicate de la CAS

Din 1 septembrie asigurații pot beneficia de servicii medicale doar cu cardul de sănătate, cu toate acestea la Casa de Sănătate Sibiu au rămas neridicate 2.561 de carduri.

Deoarece cardul de sănătate a devenit obligatoriu, dacă pacientul are nevoie de un consult sau internare şi nu are cardul, plăteşte serviciile medicale. O excepție o reprezintă doar urgenţele, deoarece aici actul medical este furnizat fără card, iar pacientul trebuie doar să ofere datele personale și atât. În schimb serviciile medicale din spitale, pe toate secțiile, se pot asigura doar dacă pacientul deține cardul.

Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa CAS pentru verificare şi, după caz, eliberarea cardului de sănătate.

Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita CAS Sibiu eliberarea unui card duplicat; aceştia vor depune în acest sens o cerere şi vor achita contravaloarea noului card şi a cheltuielilor de distribuire prin servicii poştale, în valoare de 15,5 lei. Până la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat.

În judeţul Sibiu au fost emise pentru distribuire 310.729 de carduri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 8 ani

Mda, si mie nici macar nu mi s-a emis. ROMANIA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus