Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Povestea tigrului evadat de la Zoo Sibiu acum trei ani a ajuns piesă de teatru la New York

Povestea tigrului evadat de la Zoo Sibiu acum trei ani a ajuns piesă de teatru la New York

Povestea tigrului siberian evadat de la Gradina Zoologică Sibiu în urmă cu trei ani și împușcat în Pădurea Dumbrava a fost pusă în scenă și săptămâna viitoare are premiera internațională la New York.

Regizoarea Gianina Cărbunariu a transformat povestea într-un spectacol lectură, intitulat ”Mihaela, tigrul din oraşul nostru”.

"În timpul documentării, am făcut interviuri cu localnici din Sibiu, dar am fost interesată mai ales de opiniile lor despre oraş, despre ce ar trebui să însemne azi un oraş „european”, despre temerile lor, despre viața de zi cu zi, despre modul în care oamenii obişnuiți relaționează cu orașul lor, cu posibile pericole, dar şi cu pericole inventate, cu minoritățile, cu „străinii”, cu ceea ce este diferit. Tigrul este „străinul”, pericolul posibil sau inventat, acel ceva „diferit”, care pătrunde în realitatea noastră şi ne obligă să ne resetăm mintea. Tigrul este, totodată, „diferitul”, „străinul” care se află în interiorului fiecăruia dintre noi", spune Gianina Cărbunariu, citată de Hotnews.ro.

La invitația Institutului Cultural Român, spectacolul urmează să fie prezentat luni, 14 decembrie, Martin E. Segal Theatre Center din New York.

Regia spectacolului este semnata de Tamilla Woodard, iar din distribuție fac parte: Kevin Crisaldi, Em Grosland şi Jens Rasmussen. Traducerea în engleză este realizată de Jim Brown.

tigru ucis sibiu mihaela (5)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

de ce trebuia sa ne amintiti cum niste incompetenti si ignoranti au omorat un animal splendid??? se spune asta in piesa de teatru???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus