Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O Baie de 111 ani în centrul Sibiului

O Baie de 111 ani în centrul Sibiului

Pe 11 decembrie decembrie 1904, adică acum 111 ani, a fost inaugurată Baia Populară din Sibiu, amintesc reprezentanții administrației locale. ”În 1904 aceasta a fost inaugurată într-o clădire a cărei arhitectură este foarte asemănătoare cu cea a Băii Muller din München, cele două fiind concepute de același arhitect. Pentru că era foarte căutată, în 1906 Baia Populară a fost transformată în Sanatoriu. Timp de 111 ani Baia și-a păstrat utilitatea, dar s-a și dezvoltat astfel că astăzi oferă atât servicii sociale, cât și servicii de agrement și îngrijire prin intermediul bazinului, saunei și salonului de masaj”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Proiect: investiții de trei milioane de euro

Anul acesta, administrația Sibiului a decis aprobarea alocării unor sume importante pentru clădirea în care funcționează Baia Populară. Reabilitarea rețelelor de apă, canalizare și electricitate, a sistemelor de încălzire și termoficare, a ventilației și amenajarea podului drept spațiu utilizabil pentru activități sportive și de recreere are nevoie de un aport investițional estimat la 12,68 de milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus