Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

VIDEO – Pe contrasens, fără să se asigure, peste linie continuă: Cum circulă bicicliștii în Sibiu

VIDEO – Pe contrasens, fără să se asigure, peste linie continuă: Cum circulă bicicliștii în Sibiu

Săptămânal în Sibiu un biciclist este implicat într-un accident, iar în primele opt luni ale acestui an bicicliștii au fost implicați în trei accidente grave de circulație și zece accidente ușoare, conform cifrelor Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Scms. Ana Maria Popa, din cadrul Biroului Rutier Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că Poliția Rutieră încurajează mersul pe bicicletă, dar cu cât avem mai mulți bicicliști prezenți în trafic, cu atât și numărul accidentelor în care aceștia sunt implicați crește.

”Însă, pentru a fi un oraș bike-friendly, este foarte important ca bicicliștii, înainte de toate și înainte de a ieși în trafic, să cunoască regulile de circulație. În felul acesta, și dacă sunt prezenți în număr mare, numărul accidentelor poate scădea, cel puțin acele accidente în care sunt implicați din propria vină. Sunt oameni, chiar și adulți, care nu cunosc semnificația indicatoarelor rutiere, pentru că nu au permis de conducere. Sunt bicicliști care consideră că trebuie să respecte reguli specifice pietonilor, dar bicicleta este un vehicul, deci este foarte grav. Numărul accidentelor este în creștere din cauză că nu respectăm regulile de circulație”, a spus Scms. Ana Maria Popa.
Drept exemplificare, vedeți în clipurile de mai jos câteva cazuri de bicicliști ieșiți la plimbare prin Sibiu.

Videoclipurile au fost realizate de utilizatorul cristy_sb și postate pe pagina de profil trafictube.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

NICOLAE

Acum 6 ani

au dirijat catelusi din porbagaj,,
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

In sensul giratoriu de la Ramada multi prosti taie linia continua ca sa intre catre Cazarma 90 si mai multi prosti sunt cei care vin de pe Coposu pun acolo frana in loc sa cedeze calea doar in dreptul indicatorului.
Raspunde

Politia

Acum 6 ani

Cum ramane cu Art. 4.??? Avem voie sa difuzam asa ceva pe internet fara acordul biciclistilor? (1) Inregistrarile continand imagini sau/si convorbiri ale unei persoane nu pot fi difuzate decat cu acordul acesteia. (2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care: a) demersurile jurnalistice raspund unui interes public justificat; b) inregistrarea este incidentala si este realizata in locuri publice. (Decizia CNA nr. 80/2002 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine – publicata in Monitorul Oficial nr. 619 din 21 august 2002)
Raspunde

eu

Acum 6 ani

acolo unde a taiat taximetristul linia continua a mai procedat tot asa si un mcv de la rutiera iar suportul de chipiu vorbea la telefon. fara hands free. acolo, in loc de linie continua, trebuia pusa chetie din aia bombata cum se pune inaintea unor treceri de pietoni pentru reducerea vitezei. sa-l vezi atunci pe taximetrist ce mai topaie cand mai face chestii din alea. sau pe ala din mcv ce-i mai sare chipiul. linia aia continua se sterge in timp si cand dispare total atunci vine cineva si o redreseneaza. pentru ca marcajele nu se intretin ci se revopsesc dupa ce dispar. ca daca s-ar intretine ar putea sa apara marcaje duble. in finctie de ce vin a baut seara dorel.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

si aici e vina la sofer si nu la biciclist..trebuia sa se opreasca toate masinile ca sa traverseze "regulamentar" nesimtitul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus