Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

VIDEO FOTO Studenții ULBS: țesătorii unei povești de Crăciun

VIDEO FOTO Studenții ULBS: țesătorii unei povești de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar colindele care vestesc Nașterea Domnului, te fac să te gândești la acea parte din tine numită suflet. Ascultate nu doar cu urechile, ci și cu inima, colindele au puterea de a-ți  înalță sufletul la cer. La acest lucru s-au gândit și studenții Universității ,,Lucian Blaga”, care în seara de marți, de la ora 18, în Sala Aula Magna, au organizat un spectacol de teatru și colinde: ,,Țesătorul de vise –Poveste de Crăciun”.  

Teatru și colinde într-un singur spectacol

Regizat de Florin Coșuleț împreună cu studenții departamentului de Arte Teatrale și cu participarea extraordinară a Corului Facultății de Teologie condus de Pr. Prof. Sorin Dobre, a Grupului de colindători ai Facultății de Științe Economice și a solistului Sebastian Stan, spectacolul ,,Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun”, a redat o poveste din seara de Ajun.

Într-o atmosferă caldă, sub ochii atenți și urechile ciulite ale spectatorilor, personajele au conturat ideea că fericirea constă în lucruri simple. Acțiunea se întâmplă într-o gară, un loc al celor care vin și pleacă, al răscrucilor de drum, iar viața celor ajunși aici ia întorsături neașteptate.

 Printre momentele teatrale, grupurile de colindători au lăsat colindele să vorbească de la sine. ,,Colindele, colindele”, ,,Florile dalbe” și ,,Aseară pe-nserate”, au fost doar câteva dintre colindele care au răsunat pe scena Aulei.

,,O seară a aducerii aminte de acasă”

La eveniment a fost prezent și rectorul Universității Lucian Blaga, Ioan Bondrea care a ținut să le mulțumească studenților care s-au implicat pentru punerea în scenă a acestui spectacol.

,,Trebuie să mulțumim colindătorilor noștri pentru această seară minunată: o seară a bucuriei, o seară a aducerii aminte de acasă, o seară în care ne-am simțit, iată, trăind aceste sărbători care năvălesc peste noi.”, a spus rectorul Universității, Ioan Bondrea.

Pe lângă mulțumirile aduse colindătorilor, acesta a dorit să le transmită celor prezenți gânduri bune și ,,Sărbători fericite”. ,,Dragi colegi, dragi studenți, dragi invitaţi, sper ca această seară, această poveste să se prelungească, iar în Ajun de Crăciun să vi se deschidă cerurile, așa cum spunea povestea. Dumnezeu să vă dea bunătate, sănătate, fericire și tot ce vă doriți dumneavoastră și familiile dumneavoastră. Vă doresc un Crăciun fericit și un an în care să ne gândim să fim mai buni și în care să fim mândri că avem astfel de studenți.”.

Spectacolul nu se putea termina altfel decât prin interpretarea unui colind de către toți colindătorii de pe scenă sub ropotele de aplauze ale spectatorilor.

https://youtu.be/8s6_rK_YNCs

https://youtu.be/ZdskQsheZkg

https://youtu.be/VhalmINWhss

ULBS spectacol Craciun (6) (Copy) ULBS spectacol Craciun (2) (Copy) ULBS spectacol Craciun (4) (Copy) ULBS spectacol Craciun (5) (Copy) ULBS spectacol Craciun (8) (Copy) ULBS spectacol Craciun (11) (Copy) ULBS spectacol Craciun (15) (Copy) ULBS spectacol Craciun (13) (Copy) ULBS spectacol Craciun (12) (Copy) ULBS spectacol Craciun (9) (Copy) ULBS spectacol Craciun (1) (Copy) ULBS spectacol Craciun (10) (Copy) ULBS spectacol Craciun (3) (Copy) ULBS spectacol Craciun (7) (Copy)

ULBS spectacol Craciun (14) (Copy)

foto/video Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus