Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Spectacolul „Alice” ajunge la Teatrul Gong. Wonderland își caută noua imagine la Sibiu!

Spectacolul „Alice” ajunge la Teatrul Gong. Wonderland își caută noua imagine la Sibiu!

Sfârșitul de săptămână aduce la Sibiu spectacolul „Alice”, în regia lui în Eugen Jebeleanu. Spectacolul este atât pentru copii, cât şi pentru părinţi căci, într-un limbaj contemporan e pusă în scenă ideea că propriile dorinţe sunt cele care contează cu adevărat, dincolo de aparențe.

Ritmat și haios, spectacolul Alice este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii. În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) şi reprezintă idealul de frumuseţe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiţă din Sibiu, devine încet - incet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee şi Tweedledum, Pălărierul şi Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație originală comisionată dramaturgului Yann Verburgh și are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”.

Un teatru creat pentru tineri Acest proiect marchează 150 de ani de la prima publicare a romanului în 1865 și face o cronică fascinantă a adolescentului din ziua de azi. Yann Verburgh, autorul textului spune că și-a imaginat un teatru pentru tineri care reușește să ofere o viziune reală. „Am imaginat un teatru pentru publicul tânăr care să nu păcălească, să nu ascundă, un teatru pentru publicul tânăr care să înalţe, să chestioneze lumea în care trăiesc tinerii de azi. În opera lui Lewis Carol, această Alice se regăseşte într-o zona a contestării unei anumite ordini stabilite a lumii reale, acolo unde imaginea tronează şi fuga după glorie ia locul fericirii”, spune acesta. „WONDERLAND îşi aniversează cei 150 de ani Şi-şi caută noua imagine Ai capul pe umeri? Ai pic de geniu în tine? Dacă e aşa Hai la CHESTER STUDIO Câştigătorul e-n tine!”

Spectacolul va avea loc vineri, 18 decembrie și sâmbătă, 19 decembrie, de la orele 18:00 și este recomandat celor cu vârsta peste 9 ani. Intrarea la oricare dintre reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, duminica între orele 10:00 - 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus