La fiecare sfârşit de an, decembrie e luna cadourilor. Luna când sportivii îşi primesc laudele, pentru un sezon care le-a stors din energie picătură cu picătură. Unii primesc aplauze ritmate, diplome, trofee şi bani, alţii câte o vorbă bună şi o mică bătaie pe umăr pentru a le menţine aprinsă făclia pasiunii şi a speranţei, pentru noul sezon care deja bate la uşă. Indiferent cât de strălucitoare e zestrea adunată cu trudă, fiecare dintre ei merită din plin atenţia tuturor.
În urmă cu două zile, cei mai buni sportivi din judeţul Sibiu au primit aprecierile cuvenite în faţa întregii lumi, la Gala Sportului Sibian, dar gândul le zboară deja tot la antrenamente, la noul sezon. Acolo unde se simt cel mai bine.
Turnul Sfatului a discutat cu cei mai buni trei sportivi ai judeţului (sporturi olimpice/neolimpice) şi le-a aflat dorinţa pentru noul sezon competiţional. Jucătoarea de tenis de masă Andreea Dragoman (loc I – sporturi olimpice), atleta Andreea Necşoiu (loc II – sporturi olimpice) şi sportivul de la taekwon-do ITF Dorian Neagu (loc I – sporturi neolimpice) sunt cei care şi-au radiografiat sezonul recent încheiat şi care şi-au stabilit ţintele pentru sezonul 2016.
Andreea Dragoman, tenis de masă: “Prin muncă şi ambiţie se poate orice”
“Sunt mulţumită de rezultate. A fost un an foarte greu, pentru că am fost și clasa a 8-a, am avut și examene, a trebuit să mă pregătesc foarte mult, dar mă bucur că am terminat anul cum mi-am propus. Deja mă pregătesc pentru sezonul următor. Se poate și mai mult, sper să am rezultate și mai bune la open-uri și să încep bine cu top-ul 16 mondial, care va ave loc în ianuarie. Acesta ar fi primul obiectiv al meu pe 2016 și la Europene sper să fiu în echipa de junioare, pentru că va fi primul meu an la junioare, și sper să iau locul întâi la echipe cu naţionala României. Sunt conștientă că va fi mult mai greu la junioare, o să joc cu fete mai mari decât mine, cu 2-3 ani, dar o să încerc să fac faţă. O să dau ce am mai bun, mereu. Când am trecut pe primul loc în ierarhia europeană, devansând-o pe rusoaică, m-am simţit atât de mândră de ce am realizat. E un sentiment de nedescris să închei anul pe prima poziţiei în clasamentul european. Acum, la junioare, îmi doresc mult să fiu printre primele locuri, încă din primul an. Prin muncă şi ambiţie se poate orice!”, mărturiseşte Andreea Dragoman, pentru Turnul Sfatului. Jucătoarea de 15 ani a pus bucla ultimului sezon la under 15, la categoria cadeţi, din 2016 urmând să treacă la junior. Pentru al doilea an consecutiv a fost desemnată sportivul anului din judeţul Sibiu.
Performanţe Andreea Dragoman:
Andreea Dragoman – CS Romgaz Mediaş - tenis de masă Antrenor: Gheorghe Vaida Loc III- Campionat Mondial juniori echipe –Franţa Loc III- Campionat European cadeţi individual – Bratislava Loc III- Campionat European cadeţi echipe
Loc II – Campionat Mondial individual şi pe echipe – cadeţi
Loc I – Top 10 Europa cadeţi
Loc I – campionat Naţional cadete individual Loc I – Campionat Naţional cadeti – dublu
Loc II – Open-ul Cehiei
Loc I – Open-ul Franţei
Loc II – Open-ul Poloniei
Loc II – Open-ul Croaţiei
Loc I – Open-ul Serbiei
Loc II – Campionat Mondial individual şi pe echipe – cadeţi
Loc I – Top 10 Europa cadeţi
Andreea Necşoiu, aruncarea suliţei: “Îmi doresc să fac baremul pentru Campionatele Mondiale”
“A fost un sezon reuşit. Mi-aș fi dorit însă să depășesc pragul de 50 de metri încă din acest an, dar nu a fost să fie. Pentru anul 2016 îmi doresc să depășesc cei 50 de metri cu sulița de 600g, să fac baremul pentru Campionatele Mondiale. E principalul meu obiectiv şi sper că îl voi reuşi. Am încredere în mine şi îmi doresc să am un an competițional mai bun decât cel din 2015”, îşi propune sportiva de 18 ani Andreea Necşoiu, care a fost desemnată şi cea mai bună sportivă de la clubul la care este legitimată, Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu.
Performanţe Andreea Necşoiu:
Andreea Necşoiu – CSȘ Șoimii Sibiu – atletism, aruncarea suliţei
Antrenor: prof. Ligia Cuciorovschi/Petru Manu)
Locul I Campionatele Naționale de juniori 1
Locul III Campionatul Balcanic Junioare 1
Locul X Campionatul European de aruncări lungi Tineret
Locurile I şi II Campionatul Național Tineret
Locurile III şi IV Campionatul Național Seniori
Cel mai bun rezultat: 49.27 m.
Dorian Neagu, taekwon-do ITF: “A fost un sezon perfect”
“A fost un sezon perfect. Am luat tot ce se putea, dar mai puteam să-mi mai adjudec câteva medalii la lupte, atât la mondiale, cât și la europene. Putea fi locul 1 şi la lupte. Aceasta e marea mea dorinţă, e visul meu să iau locul 1 la lupte, în anii viitori, la seniori. La spargeri sper să continui la fel, cu clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Pe 2016, îmi doresc să ajung la Campionatul European din Finlanda, la seniori. Va fi primul an al meu la seniori și dacă prind lotul la spargeri individual o să merg, cu siguranţă. Mai am în grafic şi Cupa Europei la Cluj, în iunie, dar și Cupa Mondială din Budapesta. Anul viitor vor fi multe cupe pe plan internaţioanal. Va fi greu la seniori pe plan internaţional. În ţară nu va fi atât de dificil. În străinătate va fi mult mai greu, sunt și mulţi sportivi experimentaţi. Mulţi la 30-35 de ani care au multe campionate europene sau mondiale în picioare. Sunt conștient că va fi greu, dar mi-ar plăcea o astfel de experienţă”, susţine Dorian Neagu, campionul mondial şi european la spargeri forţă.
“Cu cât încep mai devreme la seniori, cu atât am șanse mai mari să am aceleași rezultate și la seniori. Dacă începi de la 18 ani, poţi la 24 să devii campion european și până la 35 de ani te poţi menţine în elită. Acum e destul de complicat cu antrenamentele, fiind la facultate la Cluj. Nu pot face pe taekwon-do la clubul de MMA, în ceea ce privește tull-ul și spargerile, doar lupta o pot antrena acolo. La MMA îmi place, sunt oameni faini, tineri. Am făcut și sparring în kickboxing, în MMA încă nu, pentru că nu știu tehnici de luptă la sol. E mult mai dur la kickboxing, se stă foarte mult în picioare și e foarte importantă defensive. Cu cât ţii mâinile mai sus, nu ai probleme. La taekwon-do, defensiva o faci mai mult prin contraatacuri și mișcare, nu prin ţinerea gardei sus, pentru că poate adversarul să puncteze ușor la stomac, și n-ai făcut nimic. În taekwon-do loviturile nu sunt atât de dure, sunt trimise doar ca să fie punctate”, mai precizează Dorian (18 ani), sportivul care s-a aflat la ultimul an de juniorat.
Performanţe Dorian Neagu:
Dorian Neagu – CS Hwarang Sibiu – taekwon-do ITF
Antrenor: Bîrluţ Florin
Loc I – Spargeri forţă individual juniori I – Campionat Mondial – Jesolo-Italia2015
Loc II – Luptă individual Juniori I – Campionat Mondial
Loc II- Luptă/echipe- Campionat Mondial
Loc I – Spargeri forţă individual juniori I – Campionat European - Scoţia 2015
Loc II – Spargeri forţă-juniori
Loc I – Luptă individual - juniori I – Campionat Naţional de Taekwon-do ITF
Loc II – Spargeri forţă individual – Campionat Naţional de Taekwon-do ITF
Loc III – Tull individual juniori – Campionat Naţional de Taekwon-do ITF
Loc I – Tull individual juniori 1- Campionat Naţional de Taekwon-do ITF
Loc I – Tull echipe - Campionat Naţional de Taekwon-do ITF
Continuarea topului 3 (sporturi olimpice şi neolimpice):
Olimpice:
Loc III: Ionel Bucur- CSM SIBIU – Echitaţie Antrenor : Ionel Bucur 2 x Loc III- Campionat Balcanic seniori Loc I – Campionat Naţional seniori 2 x Loc III- Campionat Naţional seniori
Neolimpice:
LOC II – Ioan Marius Dancu – CS PUMA SIBIU – taekwon-do ITF ANTRENOR: ALIN LAZURCA Loc III – luptă individual – Campionat Mondial Loc II – luptă echipe – Campionat Mondial Loc IV – spargeri/echipe Loc V – luptă individual – Campionat European Loc V – spargeri individual – Campionat European Loc II – spargeri echipe – Campionat European Loc IV – luptă/echipe – Campionat European Loc II – luptă individual – Campionat Naţional Loc III – Spargeri forţă – Campionat Naţional
LOC III – VICTOR TATOMIR – CS Ippon Mediaş – karate kyokushin şi kumite ANTRENOR: Dorin Ţichindelean Loc I – Kumite-shobu sambon individual – Campionat European 15-17 ani Loc I – Kumite-shobu sambon individual – Campionat Naţional cadeţi
"Anul 2015 a fost un an competiţional încărcat, am câştigat la Campionatul Naţional şi la Campionatul European din Belgia. La Campionatul Mondial între federaţii, în Slovenia, m-am clasat pe locul 5, la acest campionat se putea mai bine, dar am pierdut cu un american care a şi câştigat . La anul sper să câştig la Mondialul din Irlanda", a declarat Victor Tatomir.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Campionatul European , Campionat European , Campionat Mondial , Campionatul Naţional , Campionatele Mondiale , Ligia Cuciorovschi , Gala Sportului Sibian , Şoimii Sibiu , Campionat Naţional , Turnul Sfatului , Ministrul Transporturilor , Dorian Neagu , Cupa Mondială , Hwarang Sibiu , Campionatele Naţionale , alegeri 2016 , Supercupa Europei , Petru Manu , Andreea Dragoman , Pentru Sibiu , Romgaz Mediaș , Gheorghe Vaida , Kathie și hipopotamul (2015) , Andreea Necşoiu , La Campionatul Mondial , Performanţei Ighiu , Ionel Bucur , Ippon Mediaș , Bîrluţ Florin , Campionat Balcanic , Ioan Marius Dancu , Performanţe Andreea Dragoman , Performanţe Andreea Necşoiu , Campionatul Național Seniori , Performanţe Dorian Neagu , Campionatul Național Tineret , sportivii anului 2015 , Campionatul Balcanic Junioare , Victor Tatomir , Dorin Ţichindelean
Vizualizari: 1807
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Virginia
Acum 4 ore
Pol-Pot
Acum 5 ore
Gelu
Acum 5 ore
AndreiM
Acum 6 ore
Emil