Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cum comentează Mitropolitul Ardealului înghesuiala credincioșilor pentru a lua apă sfințită

Cum comentează Mitropolitul Ardealului înghesuiala credincioșilor pentru a lua apă sfințită

"Este o lucrare pe care nu o putem noi stăpâni. Există și o râvnă, dar mai există și o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult și prea repede. E bine să avem râvnă, pentru că Împărăția Cerului, spune Scriptura, se ia cu năvală, dar nu chiar așa”, a spus ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, despre sibienii care s-au înghesuit să ia apă sfințită.
Mitropolitul Laurențiu Streza le-a spus oamenilor să se liniștească, astfel că cele câteva sute de enoriași din acea parte a pieței și-au așteptat rândul, însă ceilalți au ascultat cu greu de îndemnurile preoților, care au făcut apel la calm și răbdare, de la microfonul amplasat pe o scenă.
"Avem apă sfințită, 12.000 de litri. Dar dacă le-am făcut o rânduială, vor toți să ia deodată, dar nu se poate va trebui să ia fiecare pe rând. Transmitem tuturor un an nou nou binecuvântat, cu mai multă răbdare, cu mai multă smerenie, dar și cu râvnă față de Dumnezeu și față de aproapele nostru. La mulți ani!", a mai spus Mitropolitul Ardealului.
În Piața Mare, preoții le-au dat credincioșilor 10.000 de sticle de jumătate de litru de Aghiasmă Mare. Cei mai mulți oameni au venit cu sticle de doi litri pentru a le umple cu apă sfințită din cele șapte butoaie de lemn puse în centrul orașului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

klaus

Acum 8 ani

Biserica in Romania = Manipulare in Masa !!!
Raspunde

x

Acum 8 ani

hai sa nu exageram, multi erau veniti din cisnadie si isi faceau rezerve de apa pt wc in cazul in care apar iar defectiuni la retea
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Ce sa comenteze Mitropolitul.Suntem un popor fara un pic de bun simnt si needucati.La alte religii nu vezi asa ceva numai la noi vezi,cand se da apa sfintata si la pupat de moaste(oase uscate).
Raspunde

Yo Tzom Ping

Acum 8 ani

Sa va traiasca Ioanii,sa ni se-nmulteasca Yoanii!PS:Am un pet de sfert de ageasma SuperBig,recolta 2012,sfintita de Mitropolit,nedescepuita,5000 de Yoani,un chilipir!Ho ,nu va grabiti repede,aveti rivna,navaliti,da'pe rind!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus