Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Da! Iar s-au înghesuit la apă sfințită… Foto/Video

Da! Iar s-au înghesuit la apă sfințită… Foto/Video

Dacă mergi acum în Piața Mare, sau la Catedrala Mitropolitană, poți lua apă sfințită liniștit, fără să stai la coadă și fără să te înghesui cu cineva. Altfel a stat treaba la 12:30.

Ca să fim sinceri, toată presa merge la Slujba de Bobotează ca să vadă dacă la finalul ei credincioșii se înghesuie, ca în fiecare an, să ia apă sfințită. Și de fiecare dată se înghesuie, fără să știe de ce.

La finalul slujbei, oficiată de ÎPS Laurențiu Streza, alături de… un sobor de preoți e puțin spus -  pentru că pe scenă s-au aflat câteva zeci de oameni, printre care și nelipsiții politicieni, Mitropolitul Ardealului le-a spus sincer și simplu celor aproape zece mii de sibieni din piață:

”Vă rugăm să aveți răbdare pentru că am pregătit 12.000 de litri de apă sfințită. Nu vreți rămâne fără”.
Degeaba. Parcă la un semn, chiar și cei răsfirați din spatele mulțimii s-au apropiat brusc de gardurile din fața scenei. Și au început să se împingă, să fluture sticle goale, să răcnească unii la alții. Nu înțelegeți că oamenii s-au călcat în picioare sau mai rău, s-ar fi lovit. Nici vorbă de așa ceva, dar nici civilizat nu știu să stea.
”Nu mai împingeți!”. ”Bă, nu mă vezi aici!”. ”Stați, oameni buni”, au țipat din mulțime.
Interesant este că cei care reușeau să ia câte o sticlă sau două de apă ieșeau dintre oameni cu un rânjet satisfăcut pe față. Erau foarte mulțumiți de izbânda lor.

https://youtu.be/h9wbNMw_R7k

În timpul acesta, un preot pe care nu l-am recunoscut a urcat pe scenă, a luat microfonul și s-a adresat ”împingătorilor”.

”Vă rog frumos, retrageți-vă un pic! Mergeți mai în spate, nu vă înghesuiți! Nu e bine ce faceți! Atenție!”, a spus preotul.
Majoritatea celor prezenți în Piața Mare, la Slujba de Bobotează, au fost bătrâni. Au venit cu plase după ei și sticle goale, din plastic, de acasă.

foto Silvana Armat

boboteaza (24) (Copy) boboteaza (22) (Copy) boboteaza (28) (Copy) boboteaza (23) (Copy) boboteaza (40) (Copy) boboteaza (25) (Copy) boboteaza (15) (Copy) boboteaza (39) (Copy) boboteaza (5) (Copy) boboteaza (32) (Copy) boboteaza (19) (Copy) boboteaza (38) (Copy) boboteaza (26) (Copy) boboteaza (29) (Copy) boboteaza (43) (Copy) boboteaza (31) (Copy) boboteaza (42) (Copy) boboteaza (21) (Copy) boboteaza (18) (Copy) boboteaza (6) (Copy) boboteaza (27) (Copy) boboteaza (34) (Copy) boboteaza (13) (Copy) boboteaza (30) (Copy) boboteaza (33) (Copy) boboteaza (8) (Copy) boboteaza (7) (Copy) boboteaza (37) (Copy) boboteaza (36) (Copy) boboteaza (14) (Copy) boboteaza (9) (Copy) boboteaza (4) (Copy) boboteaza (1) (Copy) boboteaza (35) (Copy) boboteaza (41) (Copy) boboteaza (2) (Copy) boboteaza (3) (Copy) boboteaza (10) (Copy) boboteaza (20) (Copy) boboteaza (16) (Copy) boboteaza boboteaza (17) (Copy) boboteaza (11) (Copy) boboteaza (12) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

ionescu ciprian

Acum 8 ani

N-AR TREBUI SA NE MAI MIRE LUCRUL ASTA IN FIECARE AN SE INTAMPLA LA FEL...SI JANDARMII STAU SI NU FAC NIMIC,DORM IN HAINELE STATULUI.AR TREBUI SA LE DEA UN BON DE ORDINE...CEVA...NU STIU ! DOAMNE AJUTA !!! CIPI
Raspunde

Andrei

Acum 8 ani

Dacă tu consideri că rolul jandarmilor e să împartă bonuri de ordine e clar ce gandire ai. Ceva de genul: "CINEVA SĂ FACĂ CEVA. ORICE. DAR NU EU". De ce nu găsești tu o soluție dacă ești așa revoltat?! Dacă tu poti schimba mentalitatea românilor care se îmbulzesc eu te susțin pentru Nobel. SUCCES.
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Am crezut ca numa in regat vezi habotnici de genul asta. Este apa la robinet destula talambilor.....Daca va spalati cu ea nici nu va creste, nici nu va cade pe jos !!!!!!!
Raspunde

curios

Acum 8 ani

cam artistice pozele. O poza de protocol?
Raspunde

Gruia

Acum 8 ani

Lumea se mai inghesuie si la urcat in autobuz si la concerte si la black friday si in multe alte locuri, insa daca ai rabdarea Silvanei si pui toate astea intr-o oala si amesteci la foc potrivit o sa iasa o colectie de poze frumoase. :)
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Stai si te miri: in Ieuropa anului 2016 mii de oameni se inghesuie sa ia apa sfintita ca sa ce? Sfintita prin ce, prin cine? Ortodocsii chiar sunt talibanii intre crestini! Ev mediu, ce mai...
Raspunde

unu botezat

Acum 8 ani

ptr rosu. prietene, daca esti prost, comunist si redus mintal asta e problema ta. Ca cei prezenti in Piata mare care s-au impins ca vitele pentru o sticla de apa sfinttita, e treaba lor. Tu, daca te consideri mai inteligent sau mai cu capul pe umeri, vezi-ti de treaba ta si nu baga in seama ce fac altii, mai ales ca nu te afecteaza in niciun fel. Dca creierul tau este atrofiat de alcool sau tutun este treaba ta, altii beau apa sfintita in loc de vodka... Pana la urma-urmei fiecare cu piticul lui. Nu cred ca vreunul dintre cei care s-au impins acolo au avut vreun comentariu la adresa ta, asa ca : hai sictir, magarule, dupa cum spunea nenea Iancu.
Raspunde

@unu botezat

Acum 8 ani

Aceste manifestari reprezinta "rodul"perfect al melanjului dintre biserica si televiziuni:spalari de creiere pana la imbecilizarea individului!Iar tu esti cel mai bun exemplu.Idiotii sunt agresivi si obraznici;cauta motiv de scandal din orice si sunt gata sa sara la gatul altuia!Te numesti "unu botezat"? Eu nu cred!Poate ai fost botezat ca vapoarele-ti-au spart o sticla in cap!Numai astfel se explica marlania ta fata de rosu,care are perfecta dreptate!
Raspunde

ady

Acum 8 ani

Din cauza astora, asemenea celui ce isi zice "unu botezat " nu da tara asta inainte ... Vai steaua lor de ortodoxi ....... Sunt in asentimentul lui "rosu "...
Raspunde

unu botezat

Acum 8 ani

adevarul e ca nici mie nu-mi place ca esti prost si retardat, dar asta e problema ta si chiar nu ma priveste. Cat despre datul tarii inainte, cu tamptiti pe care ii doare capul ca se imping unii, undeva, ai dreptate, cu cei ca tine ne-am facut de ras in Europa, nicidecum cu cei care se-nghesuie. Si daca tot vorbim de inghesuit, am vazut destui care nu dau pe la biserica, in schimb injura,si arunca chistoace pe strada, se imping la intrarea in club si nu reusesc sa se adune de sub mese sau fura din buzunare, masini, case, etc...Si apropos,, stii cine e Nenea Iancu?
Raspunde

nik

Acum 8 ani

ce porcarie si ne miram ca rad ungurii de noi!
Raspunde

...

Acum 8 ani

Mujahedinul ala barbos, cu fes si ochelari, cin" sa fie? La cum arata ma asteptam sa-i vad AK-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus