Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

România, singurul stat din UE în care prețurile producției industriale au stagnat în noiembrie

România, singurul stat din UE în care prețurile producției industriale au stagnat în noiembrie

Prețurile producției industriale au scăzut cu 0,2% în zona euro și cu 0,3% în Uniunea Europeană (UE 28) în luna noiembrie 2015, comparativ cu octombrie 2015, România fiind singurul stat membru UE în care prețurile producției industriale au stagnat de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Potrivit acestor date, în luna noiembrie 2015, cele mai mari scăderi ale prețurilor producției industriale au fost consemnate în Cipru (minus 1,6%), Estonia (minus 1,1%) și Danemarca (minus 0,9%) iar cele mai mari creșteri au fost consemnate în Malta (0,3%), Irlanda, Franța, Letonia și Slovacia (toate cu o creștere de 0,2%).

În ritm anual, luna noiembrie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, prețurile producției industriale au scăzut cu 3,5% în Uniunea Europeană și cu 3,2% în zona euro. Toate statele membre au înregistrat o scădere a prețurilor producției industriale în ritm anual, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Lituania (minus 9,0%), Olanda (minus 8,1%) și Marea Britanie (minus 7,0%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut cu 2,3% în ritm anual.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețurile producției industriale cumulat pe piața internă și externă au scăzut cu 2,6%, în noiembrie 2015 comparativ cu aceeași lună de anul precedent. Pe piața internă, prețurile s-au diminuat cu 2,3% comparativ cu noiembrie 2014, iar pe piața externă cu 3,1%.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus