Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
7°C

FOTO/VIDEO  Ecranele TV intră într-o altă eră. Transparente, cu o rezoluţie foarte mare

FOTO/VIDEO  Ecranele TV intră într-o altă eră. Transparente, cu o rezoluţie foarte mare

Noi modele de televizoare au fost prezentate la ediţia din acest a CES (Consumers Electronics Show 2016) iar noile tehnologii în domeniu includ ecrane foarte subţiri, cu o rezoluţie foarte mare sau care pot fi rulate, conform www.mediafax.ro, citat din Daily Mail.

Samsung, Sony şi LG sunt printre companiile care au fost în centrul atenţiei la CES 2016, eveniment ce se desfăşoară la Las Vegas, Statele Unite. Printre îmbunătăţirile aduse televizoarelor se află tehnologia HDR (high dynamic range), ce promite o claritate mai bună a culorilor, cel puţin în cazul câtorva filme ce au fost deja lansate în acest format.

Şi dacă rezoluţia 4K a fost îmbunătăţită, unele televizoare "inteligente" au deja un format 8K, inaugurând astfel o nouă eră a ecranelor TV.

Printre vedetele din această ediţie se află televizorul cu diagonala de 45 cm ce poate fi rulat ca o hârtie şi, chiar dacă este vorba de un prototip, experţii spun că tehnologia va putea fi folosită în curând pentru telefoane şi ecrane de maşină ce vor putea fi mulate pe interiorul autovehiculelor.

Un alt ecran care a atras atenţia vizitatorilor a fost şi OLED TV, un televizor ce are în partea din spate... un alt televizor! Ideea aparţine celor de la LG, iar reprezentanţii companiei au afirmat că ecranul inteligent poate rula programe diferite pe o parte şi alta a ecranului de doar 2,57 mm. Tot LG a prezentat la CES un gigant al televizoarelor, cu diagonala de 2 metri şi 49 centimetri, ce beneficiază de tehnologia 8K şi care va fi disponibil utilizatorilor din a doua jumătate a anului 2016.

 

Nici Samsung nu s-a lăsat mai prejos anul acesta, prezentând în cadrul târgului internaţional un super televizor 8K, cu rezoluţie 7,680 x 4,320, de patru ori mai bun decât unul cu 4K. De altfel, toate televizoarele expuse de Samsung beneficiază de tehnologia punctului cuantic (10-bit quantum dot), o nanostructură semi-conductoare ce uneşte particule mici de nanocristale pentru o calitate mai bună a imaginii.

"Suntem de părere că tehnologia punctului cuantic va reprezenta tehnologia viitorului în materie de televizoare. Astfel, vom avea parte de imagini mult mai clare, fără a distorsiona sau compromite nivelul de luminozitate", a declarat Joe Stinziano, vicepreşedinte executiv al Samsung Electronics.

Printre inovaţiile aduse de Samsung se mai află şi o telecomandă ce controlează nu doar televizorul, ci şi alte dispozitive casnice.

Pe de altă parte, Sony s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea şi perfecţionarea tehnologiilor actuale şi nu pe inovaţie, iar rezultatul s-a văzut în cazul televizoarelor  XBR-X940D, cu diagonala de 195 cm, şi a celor din seria XBR-X930D, disponibile în diagonală de 165 sau 140 cm.

În acelaşi timp, Sony pune la dispoziţia utilizatorilor aplicaţia Ultra, prin intermediul căreia utilizatorii pot achiziţiona conţinut HDR din peste 50 de titluri puse la dispoziţie de către Sony Pictures.

"Pe baza a ceea ce am văzut până acum la CES, HDR are cel mai mare potenţial de a fi adoptat de consumatorii actuali, întrucât aceştia nu vor doar mai mulţi pixeli, ci şi de o calitate superioară", a declarat Peter McEleney, din partea PC World.

sursa

foto

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 5 ani

Nu stiu cum e la celelate firme, dar de SAMSUNG SMART-TV, deci cu Internet, m-as feri ca de Scaraotchi...E renumit ca SPIONEAZA in casa la cel ce receptioneaza. Ca PRIMA procedura, a introdus un suplimentar sensor IR cu CAMERA VIDEO, cu fir, care POATE fi introdus in TV. Cica pentru adaptarea automata a luminozitatii ecranului functie de luminozitatea mediului (camerei de locuit). DAR poate si-a rafinat tehnologia, unii scriu a ca acum are camera Video INTEGRATA in tv. Deci tot ce vorbesti, scrii, vizitatori...totul este vazut la Centrala SAMSUNG.. Si, la ce ALTA CENTRALA, si pentru cine? BIG BROTHER functioneaza..
Raspunde

opo

Acum 5 ani

ecranul va disparea. da' foarte curand. de-aia pana nu apare holograma, nu-mi schimb tv-u' cu tub. numa prostii isi iau toate porcariile astea cand holograma e la coltz
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus