Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Câte amenzi a dat Garda de Mediu Sibiu în 2015? Niciun doar penal început

Câte amenzi a dat Garda de Mediu Sibiu în 2015? Niciun doar penal început

Comisariatul Judeţean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu a făcut public raportul de activitate pentru anul 2015, din care rezultă că nicio situație apărută în județul Sibiu nu a fost de o asemenea gravitate încât să necesite propunerea de începere a urmăririi penale.

În cursul anului 2015, până la jumătatea lunii decembrie, activitatea de inspecţie şi control a Comisariatului județean a însumat 774 controale, fiind impuse un numǎr total de 919 măsuri coercitive cu termene de realizare atât persoanelor juridice cât persoanelor fizice, dispuse un număr de 12 sistări de activitate şi  0 propuneri de începere a urmăririi penale. Urmare a constatǎrilor efectuate în decursul an trecut şi a încǎlcǎrii prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 848 000 lei.

”Planul anual de Activităţi pentru anul 2015,  întocmit în conformitate cu prevederile Ord. 464/2009 cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare şi aprobat la nivel central, a fost îndeplinit în proporţie de 95,5% de către  Comisariatul Judeţean Sibiu al GNM. Acest plan cuprinde atât numărul de controale repartizate unui comisar, participarea la şedinţe publice, seminarii, cursuri de instruire, acţiuni de conştientizare cât şi activităţile de birou, şi anume, întocmirea/transmiterea de sinteze/rapoarte/raportări, răspunsuri la sesizări, studiu legislativ etc.”, explică Dragomir Constantin, comisar șef, într-un raport de activitate prezentat la Instituția Prefectului.
Cele mai des întâlnite abateri constatate ca urmare a controalelor efectuate se referă la desfăşurarea activităţilor fără a deţine autorizaţie de mediu, astfel fiind încălcate prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului; absenţa documentelor doveditoare privind transportul deşeurilor pe teritoriul României, fiind încălcate prevederile HG nr. 1061/2008; obturarea cursurilor permanente; absenţa evidenţei gestiunii deşeurilor generate ca urmare a desfăşurării actvităţii de producţie și încălcarea prevederilor H.G. nr. 235/2007 privind gestionarea uleiurilor uzate.

Cât privește controalele efectuate împreună cu alte instituții sibiene, acestea s-au concretizat în 2015 în efectuarea unui număr total de 49 acţiuni de control cu alte instituţii, cum ar fi cu: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu, Alba şi Mureş Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 6 ani

distrugerea Lotrioarei, microhidrocentrala din Cheile Cibinului, alte rauri, enduro la greu prin Fagaras si Cindrel, braconaj si alte magarii pe care le girati nu va dau de gandit , lupi paznici la oi ce sunteti....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus