Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
10°C

Sfaturile ISU în caz de vânt și ninsoare. ”Nu fiți cutezători și temerari”

Sfaturile ISU în caz de vânt și ninsoare. ”Nu fiți cutezători și temerari”

După ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben și portocaliu de vânt și ninsoare în acest week-end, în mai multe județe din țară Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a dat comunicății un set de reguli pentru cei care vor să pornească la drum. Plecați doar ziua la drum, pregătiți-vă cu haine groase și fiți pregătiți să degajați zăpada, sună sfaturile celor de la ISU. ”În cazul în care este necesar să plecați, Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Cpt. Dumitru Croitoru' al Județului Sibiu vă recomandă următoarele:

— Pregătiți mijloacele de iluminat independente de rețeaua electrică;

— Păstrați la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii;

— Luați-vă articole de îmbrăcăminte groasă, căciulă, mănuși;

— Călătoriți numai ziua și folosiți șoselele principale;

— Interesați-vă de starea drumurilor, înainte de a părăsi domiciliul /localitatea;

— Nu fiți cutezători și temerari: opriți, întoarceți-vă sau cereți ajutor;

— Dacă plecați cu mașina, asigurați-vă că este echipată cu lanțuri pentru zăpadă, lopată, cablul de remorcare, că are suficient combustibil și asigurați-vă că știe cineva pe ce rută vă deplasați;

— Dacă rămâneți blocat în trafic, încercați să scoateți autovehiculul de pe partea carosabilă pentru a facilita intervenția mijloacelor de deszăpezire;

— Dacă mijlocul de transport se strică, nu intrați în panică. Păstrați-vă calmul, apelați numărul unic de urgență 112, aprindeți luminile și așteptați ajutorul echipelor de intervenție;

— Nu părăsiți mijlocul de transport pentru a cere ajutor;

— În localități nu parcați autovehiculele pe străzi. Încercați, pe cât posibil, să le scoateți de pe partea carosabilă”, se arată în comunicatul Inspectoratului.

Vreme rea în Sud-Est

Potrivit avertizării meteorologice, codul galben de ninsori va intra în vigoare începând de sâmbătă seară,  aria ninsorilor urmând să se extindă dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55, 65 km/h, viscolind ninsoarea.

Sub avertizare cod galben vor fi judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Codul portocaliu de viscol a fost emis pentru judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi. Avertizarea este valabilă de sâmbătă, ora 20.00, până duminică, la aceeaşi oră. Temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70, 80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

ISU 2.0

Acum 6 ani

Stati,dracu' in casa nu mai umblati de nebuni pe strazi!Daca aveti nevoie de ceva comandati pe e-Mag si problema-i rezolvata.Mai ales,nu fiti temerari,panicarilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus