Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

FOTO - 460 de apartamente au rămas fără apă. O parte din cei afectați dau vina pe asociație

FOTO - 460 de apartamente au rămas fără apă. O parte din cei afectați dau vina pe asociație

Într-o zi geroasă de iarnă, în care temperatura nu a urcat peste minus 5 grade Celsius, 450 de apartamente din cartierul Țiglari au rămas fără apă. Mulți localnici spun că ei sunt cu facturile la zi și au de suferit din cauze celor cu restanțe. Alții dau vina pe asociație.

”SC Apă Canal SA Sibiu a sistat astăzi, 19 ianuarie, în jurul orelor 9:00, furnizarea apei pentru neplată la 5 blocuri din cartierul Țiglari. Valoarea totală a debitelor este de 73.048,26 lei, la care se adaugă penalizări de întârziere de 1.549,60 lei. Asociația de proprietari ”Țiglari 2” a fost somată încă din luna noiembrie 2015 cu privire la plata restanțelor iar pe data 17 ianuarie ac, angajații ”Apă Canal” SA Sibiu au lipit pe ușa tuturor scărilor de bloc înștiințări de debranșare pentru neplată începând cu 19 ianuarie 2016, ora 9:00” au comunicat astăzi reprezentanții Apă Canal Sibiu.

Cele cinci blocuri adăpostesc peste o mie de sibieni, majoritatea neavând condiții materiale prea bune. Chiar și așa, mulți spun că sunt cu plățile la zi, în vreme ce alții dau vina pe asociația de proprietari pe care o acuză că nu este deloc transparentă și că impune penalizări exagerate. Câțiva locatari chiar au dat în judecată asociația și declară ferm că ar prefera să plătească apa direct la operator.

Cei mai mulți se feresc să-și spună numele în fața presei, de teama unor eventuale repercusiuni ale conducerii asociației.

20160119_140724

De partea cealaltă, reprezentanții Asociației de proprietari Țiglari 2 au reacționat la măsura Apă Canal din această dimineață și în cursul după-amiezii au efectuat o plată parțială din datorie, solicitând apoi acceptarea unor noi plăți eșalonate până la sfârșitul acestei săptămâni.

”Cererea a fost acceptată astfel încât, în jurul orelor 16:00 a fost reluată furnizarea apei la cele 5 blocuri din Țiglari. SC Apă Canal SA Sibiu face apel la toți abonații săi să nu neglijeze plata facturilor, în caz contrar putându-se ajunge la nedorita măsură a debranșării”, a transmis Thomas Roth, purtătorul de cuvânt la Apă Canal Sibiu.
Înștiințări de debranșare au mai fost emise pentru alte trei asociații din Sibiu, ”CT 9/11 Hipodrom III”, ”Ștefan cel Mare bl. 8A” și ”Golden Valley”, doar prima achitând datoria pentru care a fost somată.

Blocurile aferente celorlalte două asociații vor fi debranșate începând cu ziua de mâine.

Un reportaj despre cum se trăiește în blocurile afectate de tăierea apei de astăzi găsiți mai jos:

Viața în Sibiu. ”Ăsta e cel mai prost bloc”/FOTO-VIDEO

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus