Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Cinematograf la Biblioteca Astra

Cinematograf la Biblioteca Astra

Sala festivă a Bibliotecii Judeţene Astra se va transforma pentru câteva ore în cinematograf, aici urmând să aibă loc a doua ediţie a seriei tematice "Cinema în locuri neconvenţionale".

Proiectul a fost iniţiat de Pia Ionescu, în calitate de manager cultural al Forumului German Democrat, cu sprijinul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

”Conceptul evenimentelor este ocuparea pentru câteva ore a unui spaţiu şi tranformarea lui într-un cinema, din lipsa unui cinematograf consistent şi prin urmare a unei culturi cinematografice în Sibiu. Filmele se aleg în funcţie de locaţia în care acestea se proiectează astfel încât filmul şi spaţiul să fie concepute ca o simbioză, un "Gesamterlebnis", spun organizatorii.

Prima ediţie a avut loc în luna decembrie la Baia Populară Sibiu (Neptun), unde aproximativ 45 de spectatori, aşezaţi în jurul piscinei, au vizionat filmul "Bathing Beauty" din 1944, în rolul principal fiind Esther Williams, o fostă campioană olimpică la înot.

Pentru a doua ediţie, care va avea loc în 22 ianuarie, de la ora 19:00 s-a ales filmul “Fahrenheit 451”, realizat după romanul semnat de Ray Bradburz. Povestea se joacă într-o lume distopică din viitor unde cărţile sunt strict interzise, iar pompierii în loc să stingă flăcări, ard sistematic toate cărţile clandestine descoperite în casele oamenilor. Titlul filmului provine de la temperatura la care se aprinde hârtia obișnuită, 451° F ≈ 233° C, acesta fiind proiectat în limba engleză cu subtitrare în română.

Seria "Cinema în locuri neconvenţionale" de anul acesta se va desfăşura ”bilunar şi întotdeauna în locuri noi, suprinzătoare, cu un film potrivit”.

“Prin acest proiect dorim să deschidem apetitul publicului sibian pentru comorile cinematografiei şi în acelaşi timp comorile arhitectonice din Sibiu, existenţa lor fiind strâns legată de tradiţia multietnică şi culturală din Sibiu” spune Pia.

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu este unul dintre cele mai active ONG-uri sibiene care de şase ani aduce constant în atenţia locuitorilor valorile locale, în special cele arhitecturale.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus