Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Excelente expoziții și o pisică mare grasă! Foto/Video

Excelente expoziții și o pisică mare grasă! Foto/Video

Muzeul Național Brukenthal a primit pentru anul 2015, din partea TripAdvisor – cel mai mare motor de căutare în turismul mondial – Certificat de excelență și titlul de ”Traveler's Choice 2015 Museums”.

Asta înseamnă că într-o foarte mare proporție turiștii care vizitează Muzeul Național Brukenthal sunt încântați și lasă numai impresii pozitive pe TripAdvisor.

Câteva exemple:

”Fantastic – în special pisicile care locuiesc acolo!” – turist din Leeds, marea Britanie

”Am cunoscut-o pe Antonela, pisica, și pe fratele ei. Iubesc faptul că ele practic locuiesc în muzeu” – turistă din Malinska, Croația

”… clădirea însăși este foarte frumosă și la interior sunt pisici J” – turistă din Timișoara

”Grozave pisicile mari - mascotele muzeului” – turist din București

”Artă, iarbă verde și o pisică mare grasă!” – turistă din Chișinău

Citatele de mai sus sunt extrase din descrieri mai ample ale MNB, însă mai toată lumea pare să observe pisicile.

pisici muzeu brukenthal (18) (Copy)

Foarte mulți turiști sunt încântați să găsească în Palatul Brukenthal două pisici mari, foarte grase, răsfățate până la Dumnezeu și extrem de prietenoase. Este de ajuns să te uiți la vreuna dintre ele că a înțeles intenția: aproape că se rostogolește leneș, se apropie legănat și se cere mângâiată.

pisici muzeu brukenthal (3) (Copy)

În această dimineață amândouă pisicile își făceau veacul în biroul directorului muzeului. Se ascund de frig. Antonello era fascinat de noua imprimantă, proaspăt achiziționată. ”De când am adus imprimanta asta nouă numai pe ea stă, cred că-i place cum miroase. Mai și doarme pe ea”, spune Sabin Adrian Luca.

pisici muzeu brukenthal (8) (Copy)

Există chiar și suveniruri cu cei doi motani, fiind printre cele mai vândute din toată gama de produse promoționale ale MN Brukenthal.

pisici muzeu brukenthal (15) (Copy)

Antonello şi Donatello nu sunt întâmplător acolo. Aduse de directorul muzeului, Sabin Adrian Luca, într-o cutie de pantofi, acum mai bine de cinci ani, cele două mâțe au fost adoptate de secţia de Educaţie, Marketing şi Comunicare și incluse în campania de promovare a muzeului. Au zgarde strălucitoare și medalioane la gât cu sigla muzeului și îi ajută pe muzeografi când interacționează cu publicul.

pisici muzeu brukenthal (6) (Copy)

În toți acești ani au făcut mii de fotografii cu vizitatorii și au apărut pe zeci de bloguri și site-uri, inclusiv în presa națională.

Foto/Video: Silvana Armat

pisici muzeu brukenthal (13) (Copy) pisici muzeu brukenthal (4) (Copy) pisici muzeu brukenthal (2) (Copy) pisici muzeu brukenthal (14) (Copy) pisici muzeu brukenthal (11) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

cetateanul

Acum 8 ani

Excelenta idee!...foarte uman articol!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Stiam ca e vorba de DONATELLO (numele dupa un pictor italian).... si DONATELLA....sora lui. Acestea au fost si sunt numele originale. Pana si Sabin Adrian Luca mai uita cate-o data. Poarta cu mandrie la gat ecusonul-medalion Bruckenthal. Si ...nu numai LENEVESC.... Prind soareci, sau cel putin ii tavalesc pana cand isi dau duhul....deci isi fac meseria....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus