Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Restaurant La Dobrun. Pita-i pită

Restaurant La Dobrun. Pita-i pită

De la un restaurant nu trebuie să aștepți întotdeauna să te impresioneze prin combinații și aranjamente care să îți năucească tot ceea ce știai tu despre bucătărie și să te impresioneze până la selfie-uri cu bucatele ce ți-au fost așezate în față. Există și astfel de locuri, dar menirea unui restaurant este, în primul rând, să te hrănească într-un mod corect. Ei, tocmai asta face și La Dobrun, restaurant cu specific românesc aflat pe strada cu același nume din apropierea sediului poliției. Nu cred că mai există sibieni care să nu știe de el: loc de nunți, dar și celebru în urma unui incendiu provocat, care a afectat și locul cu pricina în urmă cu câțiva ani. Și deși e loc de nuntit, deci mare, restaurantul nu e deloc rece la atmosferă. Cu muzică decentă (evident populară), decorațiuni cât încape (poate un pic prea multe, dar nu e deloc deranjant, la cât de mare e sala) și, mai ales, multă lumină naturală. Deci loc taman bun să iei acolo un prânz. Ceea ce am făcut și noi, într-o amiază în care mai erau vreo 30 de persoane acolo. Nu-i de speriat numărul de clienți, căci și cel al ospătarilor e suficient. Iar de stat după preparatele din bucătărie, nu a fost deloc cazul. De remarcat la ospătari nu e faptul că sunt toți îmbrăcați românește. Ci vârsta lor: sunt oameni serioși, cu familie, spre diferență de ”fătucele și fătucii” care mișună vremelnic printre mesele multor altor restaurante, în rol de ospătar. Un bun indicator al faptului că acolo se plătesc taxe la stat. Meniul e cât se poate de stufos și îți propune toate felurile de carne. Gătite românește, fripturile și sosurile sunt cele care dictează. Ai de unde alege, de la cârnați la scăricică, la limbă de vită sau crap neaoș, curcan cu sos de piper verde sau cotlet de berbecuț. Prețurile, în tot meniul, sunt sub medie.

rest 2 Am ales o supă de pasăre cu tăiței și, la felul principal, o traistă a ciobanului, recomandată ca specialitate a casei. O mămăliguță cu brânză și smântână a mai completat comanda care a venit cât se poate de prompt, adică taman după ce ai fumat țigara de dinainte. Da, locul mai e încă deschis fumătorilor, dar mirosul specific nu se simte, deși n-am văzut (or fi bine camuflate) instalațiile de aerisire. Supe de găină cu tăiței am mâncat mai bune (la mama acasă), dar nici cea care mi-a fost pusă în față nu e de lepădat. Mămăliguța a fost cât se poate de românească și bine făcută (acum nu e taman super-știință), iar specialitatea casei nu și-a dezmințit supranumele. Mușchiul de porc îndopat cu ciuperci, kaiser și sos de brânză, alături de doi cartofi copți șterși cu o dungă de brânză a fost exact ce trebuie unui flămând: o mâncare cinstită, care a bucurat și stomacul, dar și papilele. De remarcat pâinea, atât de bună încât îți vine să comanzi numai sosuri să ai unde ”întinde”.

rest 1 Ce-mi pare rău e că nu am avut multă vreme, să comand și ceva din deserturi, printre care poți găsi și mere coapte cu nucă și miere. La final, de plătit fără bacșiș au fost 55 de lei: 3,5 lei o apă plată (nu știu dacă mai sunt restaurante care se respectă și care să aibă prețuri așa mici la apă), 4,5 lei o răcoritoare (ibidem), 12 lei – mămăliguța, opt lei supa și 27 de lei – traista ciobanului. Pita aia bună n-a fost trecută pe notă.

Ioane, fii ca Dobrun

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: La Dobrun

Vizualizari: 10431

Comentarii

13 comentarii

Marius

Acum 8 ani

imi place de muritorii astia de foame de la turnusfatului. incearca sa faca si ei un ghid michelin cu supa de taitei :))
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Am fost de revelion si am fost foarte dezamagit de acest restaurant. Dupa ce ca a costat o gramada de bani mancarea care am primit-o a fost la limita sa nu murim de foame. Painea a fost atit de tare incit se vedea ca era adunata din brutaria lor, nefiind vinduta. Nu recomand! Si voi de la Turnul Sfatului nu-i mai laudati ca lumea este fripta de acest Dobrun.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

@Radu nu știu ce așteptări ai avut tu de la acest revelion. Insatisfacția poate fi determinată și de așteptări exagerate. Recunosc localul din descrierea autorului și sunt de acord cu acesta. Dobrun este un local cinstit.
Raspunde

jonyjon

Acum 8 ani

Se fumeaza in localul ala in care merg copiii de la diverse after-school-uri din Sibiu sa ia masa de pranz? Uite un motiv ca sa-l evit.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Are sectoarele de fumatori, respectiv nefumatori la foarte mare distanta, iar ventilatia este excelenta. Nu fii carcotas.
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

Mergi in codru, daca vrei aer curat!
Raspunde

Ardelean Rãzvan

Acum 8 ani

Restaurant de nota 10
Raspunde

me

Acum 8 ani

Distanta intre sectoare este destul de mare nu se simte fumul.
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Am mai mancat la Dobrun si preturile mi se par foarte acceptabile. Mancarea a fost intotdeauna buna.
Raspunde

Turist

Acum 8 ani

Nu cunosc alt restaurant in Sibiu unde se mananca asa de bine la asa bani putini. Articolul descrie localul absolut corect. Mesele de fumatori sunt asa de indepartate si spatiul in restaurant este atat de generos, incat nu se simte fumul de loc.
Raspunde

radu

Acum 8 ani

Mincare buna..mai ales pt copiii d la after school...fiica mea a mincat acolo 3ani la rind
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Poftim ce preț mic! Și noi am primit o ofertă pt. 8 martie cu aperitiv și un piept de pui cu rissoto, apa plata , o bere și o cafea care costau 78 de lei... Mi se pare cam scump!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus