Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

La Dobrun mă așteptam să fie mai bun

La Dobrun mă așteptam să fie mai bun

După o vizită la Crama Ileana, m-am gândit că cel mai potrivit e să merg de data aceasta la concurentul din aceeași zonă – La Dobrun. Marele avantaj a fost că am găsit loc la terasă.

Când am ajuns, era probabil o sărbătoare sau zi de naștere înăuntru, că nici n-am intrat să vedem despre ce e vorba, dar am întrebat ospătarul dacă putem ocupa o masă afară, la terasă. Mai ales că era o vreme numai bună de stat la aer.

Am primit meniurile și am început să le răsfoim. Și acum, când scriu, am emoții - aproape toate paginile conțin imagini și denumiri care te fac să zici: „Și asta aș vrea, și asta aș vrea”.

Deoarece stomacul are o limită, ne-am oprit la două opțiuni: pulpă de rață la tavă cu sos brun și ciolan cu varză.

Am vrut inițial să aleg „recomandarea bucătarului-șef”, de la primele pagini ale meniului – Mușchi de porc „Carpatin”, dar am renunțat din cauza ciupercilor și a garniturii din orez. Ciolanul avea trei opțiuni pentru garnitură – fasole, varză sau hrean. Am ales varza, deoarece ciolanul cu fasole mi se părea o bombă mult prea mare la o oră de seară, iar hreanul era puțin, din descrierea pe care ne-a dat-o ospătarul.

Apropo de ospătar, l-am întrebat ce recomandă dintre aceste trei opțiuni și răspunsul a fost că „mie niciuna nu-mi place”. Apreciez sinceritatea, dar în astfel de cazuri mai bine spui ce comandă cei mai mulți.

În fine. Pe lângă mâncare am mai luat câte un pahar de vinul casei și o porție de murături asortate.

Mâncarea a venit după 45 de minute. Ciolanul arăta bine, dar varza se vedea că a fost ținută așa cum recomandă cei de la Protecția consumatorilor – la 60 de grade, adică faci din legume terci. Să nu mai zic că a lăsat și niște zeamă care nu oferea cea mai bună imagine. Ciolanul avea înfipt un ardei verde, care nu era iute. Carnea din jurul ciolanului era foarte gustoasă, moale, cădea de pe os doar împingând-o cu privirea. Doar că era mai mult ciolan decât carne.

În schimb, de partea cealaltă, pulpa de rață era reprezentată de... două bucăți de file cu un sos brun cam zvântat. Am mai mâncat pulpe de rațe pe la localurile din Sibiu, dar arătau a pulpă. Ne-am gândit că porția era demult gata, doar că a fost adusă la masă împreună cu ciolanul. Altfel nu se explică de ce mâncarea era abia caldă. Este foarte bine când mâncarea este adusă la masă pentru toți, dar nu e normal ca o farfurie să fie călduță, iar alta fierbinte.

În orice caz, cu excepția imaginii și a texturii verzei, dar și a temperaturii cărnii de rață, mâncarea a fost bună, condimentată exact cât trebuie și suficientă. Nemulțumirile de mai sus - dacă pot fi numite astfel - nu sunt pentru a critica mâncarea cunoscutului restaurant cu specific românesc. Poate că în fosta capitală gastronomică lucrurile s-au mai relaxat din punctul de vedere al calității - atât al mâncării, cât și al deservirii acesteia, lucrurile evoluând doar din punctul de vedere al prețurilor (în general vorbind).

Am plătit 42 de lei pentru ciolan, 38 de lei pentru pulpa de rață și 18 lei pentru cele două pahare de vin – un total de 98 de lei pentru două persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Nobody

Acum 1 lună

Arata de nemancat mancarea
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

Per ansamblu nu e rāu. Banii vs bucate se situeazā in zona de comfort. Fārā farafastâcuri si asteptāri fabuloase, Dobrun rāmâne un loc unde mānânci. Dupā o orā ti se face sete. Sau te duci la dabāliusi .
Raspunde

Florin alexandru

Acum 1 lună

oare chiar nu exista in restaurant o strecuretoare, sa scurga lichidul acela de pe varza?
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Pulpa de rață trebuia să fie întreagă, așa carnea rămâne suculentă după preparare. Bucățile alea aruncate pe farfurie sunt de fapt resturi de pulpă, care se usucă repede la preparare. Țeapă.
Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

Mancare arata oribil. De la un restaurant am alte pretentii. Ardeiul acela infipt in ciolan arata graoznic. Mancare de zici ca te afli la "Impinge tava".
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 lună

Va recomand un loc unde puteti manca destul de bine, portii generoase, mancare gustoasa si nici nu te arde la buzunar. Ce-i drept, iti pui mancarea pe tava si ti-o duci singur la masa. Pe strada Oituz, la B... d... t..t
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus