Într-un Sibiu relativ mic, cu majoritatea localurilor concentrate în zona centrală, deschiderea unui local într-un cartier e lucru de notat. De cum am auzit că în zona străzii Rahovei s-a deschis pizzeria Ava, am mers să vedem.
E în parcarea de pe Rahovei, unde până acum ceva ani funcționa spălătoria Biteco. Cu două camere împărțite sub forma literei „L”, înăuntru sunt vreo șapte mese, cu diferite configurații de locuri, plus câteva locuri la geamul care se aseamănă cu cel din bistro-urile americane, prin faptul că e lat cât toată încăperea, lăsând lumina naturală să îmblânzească interiorul. Locul încă miroase a nou și ai de ales să stai fie pe niște canapele plușate, fie pe scaune tapițate cu același tip de material. Una peste alta, locul avea o atmosferă destul de caldă, în ciuda vremii îmbufnate de afară.
Cu un fundal destul de ridicat în volum asigurat de cântece din repertoriul unora precum Totto Cutogno sau Ricchi&Poveri, oferta pizzeriei Ava ne-a fost prezentată pe o foaie A3, trasă mai apoi în plastic. Deși e de cartier, pizzeria Ava are prețuri de centrul orașului: cele peste 20 de feluri de pizza, preparatul care domină meniul, au prețuri cuprinse între 30 de lei (o singură pizza e la prețul acesta – margherita) și 53 de lei (tot așa, un singur fel, cel cu creveți). Majoritatea costă 40 de lei. Evident, la fiecare preparat mai poți adăuga sosuri și „extra topping” și poți alege tipul de blat (cu marginea umplută cu cașcaval, subțire și crocant sau pufos).
Meniul mai oferă și două variante de aperitive, în care domină brânzeturile, câteva propuneri de paste (de la carbonara la tagliatele cu hribi), două deserturi (un sufleu de ciocolată și clătite cu trei variante de umpluturi) și băuturile clasice.
Băiatul care ne-a servit a fost cât se poate de amabil, în ciuda stângăciilor timide. I-am cerut două tipuri de pizza, cea a casei și quatro stagioni, care ne-au fost aduse la masă în vreo 25 de minute. La temperatura potrivită, asemeni ciocolatei calde (fiică-mea mi-a spus să remarc detaliul acesta, deoarece în majoritatea localurilor ciocolata caldă îi este adusă la temperaturi mult prea ridicate).
Pizza quatro stagioni la Ava. Foto: Turnul Sfatului
Deși încă din meniu pizza quatro stagioni (patru anotimpuri, în traducere din italiană) era anunțată ca fiind „amestecată”, pe farfurie nu se vedeau decât două tipuri de carne (o șunca și un salam), câteva fire de ciuperci și ceva mozzarella. Pizza cu un blat pufos (e adevărat, noi n-am cerut altfel) părea să aibă, totuși, un pic cam mult aluat, raportat la „topping”. N-a fost rea, dar nici n-a ieșit cu nimic în evidență.
Pizza casei, la Ava. Foto: Turnul Sfatului
La pizza casei, însă, am fost întrebat dinainte dacă nu vreau și marginile umplute cu cașcaval. Pe lângă acest adaos și șunca și salamul, mozzarella și ciupercile pe care le vedeam și la quatro stagioni, pizza casei adusă mie mai avea și un fel de bacon, brânză feta și ardei copt și murat. Cu sosul picant cerut în plus, pizza pe care am cerut-o mie a fost cât se poate de plăcută la gust. Am mulțumit frumos.
126 de lei a fost nota de la final, la pizzeria Ava. 51 de lei a costat pizza casei cu marginea de cașcaval, 39 de lei – pizza quatro stagioni, 16 lei sticla de apă la trei sferturi, opt lei încă una la 0,33 și 12 lei ciocolata caldă.
Valea Săpunului
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6491
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Cornel Sibianul
Acum 7 ore
Ada
Acum 7 ore
Ioan Rotar
Acum 7 ore
Rotar
Acum 8 ore
EVREU