Vineri,
03.10.2025
Heavy Intensity Rain
Acum
4°C

Am comandat, am plătit, am dus farfuriile la masă, am mâncat, iar la final credeam că trebuie să spăl vesela

Am comandat, am plătit, am dus farfuriile la masă, am mâncat, iar la final credeam că trebuie să spăl vesela
Cronica de restaurant - restaurant Katrin

Zilele trecute am avut niște treabă la Hornbach și s-a întâmplat ca și foamea să aibă niște treabă cu noi. Așa că am decis să nu mergem mai departe, având în vedere și căldura infernală, și ne-am oprit la unul dintre restaurantele din Prima Shopping Center pe care încă nu le vizitasem - Katrin. 

De fapt, chiar ne-am dorit să ajungem la Katrin, pentru că pare drăguț din exterior. Au și niște imagini faine pe social media. Așa că am mers acolo cu niște așteptări rezonabile. Până la urmă, am dat de un semi-restaurant, semi-fast-food.

Localul are mese în interior și la terasă. Interiorul este foarte aerisit și luminos, datorită pereților de sticlă. Am intrat cu gândul că înăuntru e mai răcoare, dar nu a fost deloc așa, de aceea am ales până la urmă terasa, chiar dacă și la terase e o mare problemă și despre asta trebuie să discutăm mai mult - se fumează mult, de peste tot, cu și fără copii alături.

Până să alegem o masă la terasă, a trebuit să facem comanda în interior. Din meniurile digitale puse la dispoziția clienților - un model preluat de la lanțurile mari de fast-food-uri. Deoarece nu era îmbulzeală, am avut timp să analizăm întreg meniul. Nu am găsit foarte multă mâncare sănătoasă, dar dacă mai „răsfoiești” puțin poți găsi câte ceva. Meniul e împărțit în câteva secțiuni: startere, paste, feluri principale, salate, garnituri, sandwich-uri, poke bowl, băuturi și deserturi.

Desigur, intenția noastră era să încercăm felurile principale, așa că am căutat două feluri care ar fi mai potrivite. Ceva care să descrie locația nu am găsit, dar ne-a atras atenția un „Thai curry pui” – obișnuitul orez cu pui și sosul de tip asiatic, cu lapte de cocos, sos de soia, curry pudră și ghimbir. Costă 35 de lei și l-am adăugat în coș.

Aripioare, cartofi prăjiți cu ochiuri, parizer de vită angus cu ochiuri, cordon bleu sau somon afumat cu cartofi au fost opțiuni pe care le-am exclus. Pentru a doua porție am rămas la tradiționalul burger de vită. Chiar dacă sunt chestii obișnuite, cred că în burgere stă măiestria, prin care poți impresiona. 44 de lei și l-am adăugat în coș.

Pentru a suporta mai ușor căldura, dar și timpul să treacă mai plăcut, am luat limonadă cu mango, care costă 19 lei/paharul.

La aceste aparate poți plăti cu cardul, dar dacă ai cash, chemi un angajat, care fotografiază ecranul sau își notează comanda și o „bagă” în casa de marcat pentru a-ți elibera bonul. După care primești un mic obiect, care va suna la masă când mâncarea e gata. Da, ați înțeles bine – aici tu îți aduci la masă farfuriile, îți aduci tacâmurile, șervețelele, sarea, piperul și ce mai ai nevoie.

În fine, nu asta e important. Mâncarea. Spre deosebire de un fast-food obișnuit, cum sunt cele care se învecinează cu Katrin, la care primești mâncarea în farfurii de carton, aici cel puțin o primești în farfurii sau platouri normale.

Puiul curry s-a dovedit a fi o surpriză plăcută - cu mult pui în farfurie, sos suficient și cremos și gust plăcut. Orezul părea puțin fiert.

Platoul cu burger era plin de cartofi prăjiți, care arătau groaznic. Vedeți și în fotografie cum arătau: arși, moi; nu aveau nici imagine, nici gust. Am încercat să gust vreo câțiva, dar doar datorită faptului că erau însoțiți de un sos, dar pe 90% din ei i-am lăsat în farfurie. În schimb, burgerul a fost peste așteptări. Avea bucăți sănătoase de carne, două felioare de bacon – care dădeau gust, dar pentru sănătate le-aș exclude, felii serioase de castraveți murați, roșii și salată. Era fix ce trebuie pentru un om flămând după niște cumpărături. Carnea din burger mi s-a părut diferită față de altele, anume pentru că nu e de cea tocată. Chifla era cu semințe de dovleac.

La final, eram nesigur cum să procedăm – poate trebuia să ducem noi vesela și să o spălăm, dar fix când aveam acest gând, a venit un ospătar prietenos și a strâns de pe masă.

În general, o experiență liniștită, cu mâncare mai bună decât ne-am așteptat; per total - una sibiană postmodernistă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

14 comentarii

Nustiu

Acum 2 luni

daca ala e thay curry atunci sergiu nicolaescu e mos craciun. sunteti praf, absolut praf. ignoranta suprema. iar prostul gust predomina. din cate stiu eu, oameni merg la restaurant pentru o experienta si nu pentru ca sunt morti de foame. poate asta sunteti voi astia de la TS. "Era fix ce trebuie pentru un om flămând după niște cumpărături", cata vulgaritate in fraza asta. Iar da, unde e bonul? e reclama? in general, burgerul e ceva adject in Sibiu, cu carne congelata... geniul carpatic in schimp, le stie pe toate.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Bosultane, vezi cā Thai se scrie cu " i " nu cu "y", Dar nu ne luām din asta......
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Cica "oameni merg la restaurant pentru o experienta" nu pentru ca le e foame. Ba...

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului jignitor)

Raspunde

Nu

Acum 2 luni

Mvai, saracu de tine….
Raspunde

Escu

Acum 2 luni

in 12 aprilie, cei de la gazeta online- ceasul de hermanstadt ( că nu pot scrie numele real, intelegeti analogia) ridicau in slavi acest restaurant, era ceva senzational, nemaivazut

Raspunde

Adela

Acum 2 luni

La început aveau o înghețată excepțională, iti aduceau cafeaua și mâncarea la masa, basca ca patronul sta mai toate weekendurile înconjurat de "o gasca" și scanează cu privirea putinii oamenii care,I trec pragul. A încercat o chestie cu un DJ ...o "pisi" cu fustița roz, trecuta bine pe la solar dar care vapa plictisita și incerca sa pună muzica, tare. Oamenii au servit rapid și au plecat. Da ...la început erau multe sortimente de înghețată bună. .. și te serveau la masa.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

"Cronică de restaurant" dar cel puțin jumate sunt recenzii la gast-food-uri de mall și delivery. Mai bine înghițiți și nu mai scrieți
Raspunde

Raul

Acum 2 luni

Când toată viața ai băgat la maț doar cartofi congelați la punga,e grea trecerea la cartofi clasici prăjiți.Acasa băgați în voi conservaraie și râgâiti a bere și în restaurante, savanți culinari.MARS
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Clar bābāieti, nimic nu ne mai place. Nici potolul, nici speluncile unde se serveste potolul, nici ziarul āsta, nici rubrica despre potol din ziarul āsta! Pânā la urmā ( desi eu sunt un postac incomod si incorrect politic ) trebuie sā accept cā pânāa urmā aceastā rubricā e fācutā de in gazetar, care ca si noi ceilalti, încearcā niste mâncāruri prin diferite locuri din oras si emite niste pāreri. Are si omu' āsta gusturile lui, mâncarea lui preferatā, bugetul pe care e dispus sā il aloce, asteptārile lui, ca orice om . Noi il batem cu pietre, il facem manelist, shaormar, comunist, ciorbar fārā culturā culinarā, uitând cā fiecare din noi e liber sā aibā o opinie.......
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

Deci tu ețti îla care ai scris cronica de fast-food. Stiam de mult că ești din redacție
Raspunde

Mihai

Acum 2 luni

Experienta mea cu copiii a fost una placuta. Apreciez ca este unul dintre FOARTE putinele restaurante din Sibiu care nu folosesc cartofi congelati pt cartofi prajiti. Este intr-adevar putin confuz mixul intre restaurant si fast-food, dar probabil asta au cautat si odata ce asteptarile sunt corecte, e chiar ok. Mai mult confuzia de prima data e ciudata.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 luni

As vrea sa citesc o cronică de restaurant de la un restaurant adevărat, cu un.meniu de restaurant, nu de fast-food, cu desert adevărat, nu cu papanași...
Raspunde

Cris

Acum 2 luni

Stimate pseudo critic culinar care nu semnează articolele!!! Total neprofesionista atât abordarea, cât și review ul... Din nou!! Dat fiind faptul ca este evidenta lacuna în domeniul gastronomic, scriem din burtă
Raspunde

Cris

Acum 2 luni

Stimate pseudo critic culinar care nu semnează articolele!!! Total neprofesionista atât abordarea, cât și review ul... Din nou!! Dat fiind faptul ca este evidenta lacuna în domeniul gastronomic, scriem din burtă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus