Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Cum trebuie să reacționezi dacă un șofer sare la bătaie în trafic?

Cum trebuie să reacționezi dacă un șofer sare la bătaie în trafic?

Statisticile Poliției Rutiere Sibiu arată că anul trecut au fost înregistrate 12 cazuri de violență în traficul sibian. De menționat că vorbim numai despre acele altercații finalizate cu o plângere la Poliție, în realitate numărul lor fiind mai mare. Violența în trafic este și unul dintre motivele pentru care tot mai mulți șoferi își montează camere de filmat pe bordul mașinii. Polițiștii spun însă că nu aceasta este neapărat soluția.

La începutul acestui an, în data de 4 ianuarie, un angajat al Serviciului Public de Salvamont Sibiu era surprins de un șofer, care avea montată o cameră de filmat pe bord, cum blochează în trafic un alt șofer, apoi coboară și începe să lovească cu pumnii și picioarele mașina acestuia. Angajatul Salvamontului s-a ales, în cele din urmă, doar cu o penalizare de 5 la sută din salariul pe o lună, însă dacă incidentul nu ar fi fost filmat existau mari șanse ca el să treacă neobservat. Din păcate, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au arătat pentru Turnul Sfatului că situația nu este una singulară, pe parcursul anului 2015, pe raza municipiului Sibiu, fiind înregistrate 12 sesizări privind altercații în trafic. Aici este vorba doar despre acele situații care s-au încheiat cu o plângere la poliție. Dacă se întâmplă totuși să fiți implicat într-o astfel de altercație, polițiștii sibieni spun că nu trebuie să răspundeți în nici un fel provocărilor și să sunați imediat la 112 pentru a semnala incidentul. ”În situația în care sunteți implicat într-o altercație în trafic, recomandarea polițiștilor rutieri este de a rămâne calmi, de a nu răspunde actelor de violență fizică sau verbală. De asemenea, vă recomandăm să rețineți cât mai multe detalii referitoare la persoana sau persoanele care manifestă un comportament agresiv, la autoturismul pe care îl conduc, numărul de înmatriculare, și cel mai important, să sesizați de îndată incidentul prin apel 112, număr unic de urgență, pentru ca cel mai apropiat echipaj de poliție să intervină cu operativitate în vederea detensionării situației, stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

altercatii in trafic Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe acest subiect și unui șofer de taxi, de la firma 949, una dintre cele mai mari din Sibiu. Acesta a dorit să-și păstreze anonimatul, însă a arătat că aproape săptămânal este martorul unui incident în trafic. ”Majoritatea deschid ușile sau geamurile și se înjură ca la ușa cortului, unii mai scuipă, dar nu toți sar direct la bătaie. Se mai întâmplă ca unul să coboare nervos și celălalt să fugă repede, rar se ajunge ca șoferii efectiv să se bată. Cred că cei mai mulți nervi sunt la orele de vârf, între 15:00 și 17:00, când se aglomerează străzile, ies oamenii obosiți de la lucru, poate supărați că au avut o zi grea și își varsă oful”, a declarat taximetristul. Acesta a mai spus că cele mai multe probleme apar în sensurile giratorii, tot timpul existând opinii divergente cu privire la cine are prioritate. Pe de altă parte, dacă sunteți implicat într-o altercație în trafic și filmați totul cu o cameră, sau chiar cu telefonul, imaginile vor fi luate în considerare de polițiști după ce depuneți plângere. O astfel de cameră, concepută special pentru a fi montată pe bordul mașinii, pornește de la un preț de 300 de lei, cele mai ieftine și mai puțin performante, și ajunge să coste chiar și 1500 de lei. Majoritatea vin echipate cu sistem de montaj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

audi

Acum 8 ani

normal ca sunt multe masini second hand vai mama lor
Raspunde

norway

Acum 8 ani

Dupa ce te paleste unul so cazi jos, mai poti da telefon? Salvamontistul parca scriati ca a fost dat afar acum e nima sanction at?
Raspunde

calin

Acum 8 ani

In cazul salvamontistului, pun pariu ca daca nu era o masina inscriptionata, cel care a filmat nici nu ar fi pus pe net filmuletul, si nici nu se inflama lumea prea tare. Dar de ce nu a postat si fazele premergatoare incidentului? Cind cel cu numere de bv a sicanat repetat traficul, depasind si apoi franind - doar-doar se urca utilitara in portbagajul lui??? Si ce ar trebui sa facem in cazul in care taximetristii se poarta de parca strada e numai a lor? Si din pacate, mai nou, nu doar taximetristii se poarta asa...
Raspunde

...

Acum 8 ani

Nu exista scuza pentru reactia salvamontistului. Punct.
Raspunde

CSB

Acum 8 ani

5% ? Un examen psihologic amanuntit nu se impune ? Ce se intampla daca omul ala se simte sicanat de cineva pe carare pe munte ? Daca se supara ca un turist nu i-a ascultat un sfat si trebuie cautat noaptea in padure ? Aveti incredere ca omul ala va reactiona rational ?
Raspunde

@ calin

Acum 8 ani

tu esti cumva acel domn Calin S- - f colegul lui de la salvamont? si cauti sa-i iei apararea? Zi
Raspunde

euroak

Acum 8 ani

Politistii nu iau nici o masura pina nu stiu ce relatii are agresorul. De obicei agresorul este cu relatii si se musamalizeaza cazul cu 5% din salar sau mai putin. Cazul de fata a fost filmat si de aceea a luat ala 5%.
Raspunde

CDS

Acum 8 ani

CSD Bine ca nu o dat...la o filmare trebuia sa dea cel putin 5%, nu sa ia.... Vb romaneste sau ? ...
Raspunde

zamfir cristian

Acum 7 ani

Eu sunt un conducator de scuter in bucuresti ...acum o luna in timp ce ma duceam la job. Un sofer cu un mercedes s220 argintiu . mi-a taiat calea agresiv aproape sa il lovesc . mergea pe strada ffoarte tare ....parca era pe pista . la semafor iam batut obrazul .L-am depasit si mi-am vazut de drum in continoare el a ramas blocat intre alte masini ...dupa ce sa dat verde si ma depasit mi-a blocat banda de mers (era cu botul aproape de bordura .practic mi-a inchis unghiu ) cit pe aci sa intru in masina .Pina sa imi pun scuterul pe cric el a iesit din maina si a venit la mine la scuter sa ma loveasca .m-am ferit si ne-am inbrîncit de citeva ori .Am fost despartiti de lumea care era pe strada ....Nu am anuntat politia ..dar el a depus o plingere la politie ..15 zile am fost sunat de un politist de la sectia 16 .sa ma prezint la sectie .am declarat la sectie cele intimplate in ziua aceia .Curios cei de la sectie m-a amendat tot pe mine .......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus