Statisticile Poliției Rutiere Sibiu arată că anul trecut au fost înregistrate 12 cazuri de violență în traficul sibian. De menționat că vorbim numai despre acele altercații finalizate cu o plângere la Poliție, în realitate numărul lor fiind mai mare. Violența în trafic este și unul dintre motivele pentru care tot mai mulți șoferi își montează camere de filmat pe bordul mașinii. Polițiștii spun însă că nu aceasta este neapărat soluția.
La începutul acestui an, în data de 4 ianuarie, un angajat al Serviciului Public de Salvamont Sibiu era surprins de un șofer, care avea montată o cameră de filmat pe bord, cum blochează în trafic un alt șofer, apoi coboară și începe să lovească cu pumnii și picioarele mașina acestuia. Angajatul Salvamontului s-a ales, în cele din urmă, doar cu o penalizare de 5 la sută din salariul pe o lună, însă dacă incidentul nu ar fi fost filmat existau mari șanse ca el să treacă neobservat. Din păcate, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au arătat pentru Turnul Sfatului că situația nu este una singulară, pe parcursul anului 2015, pe raza municipiului Sibiu, fiind înregistrate 12 sesizări privind altercații în trafic. Aici este vorba doar despre acele situații care s-au încheiat cu o plângere la poliție. Dacă se întâmplă totuși să fiți implicat într-o astfel de altercație, polițiștii sibieni spun că nu trebuie să răspundeți în nici un fel provocărilor și să sunați imediat la 112 pentru a semnala incidentul. ”În situația în care sunteți implicat într-o altercație în trafic, recomandarea polițiștilor rutieri este de a rămâne calmi, de a nu răspunde actelor de violență fizică sau verbală. De asemenea, vă recomandăm să rețineți cât mai multe detalii referitoare la persoana sau persoanele care manifestă un comportament agresiv, la autoturismul pe care îl conduc, numărul de înmatriculare, și cel mai important, să sesizați de îndată incidentul prin apel 112, număr unic de urgență, pentru ca cel mai apropiat echipaj de poliție să intervină cu operativitate în vederea detensionării situației, stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe acest subiect și unui șofer de taxi, de la firma 949, una dintre cele mai mari din Sibiu. Acesta a dorit să-și păstreze anonimatul, însă a arătat că aproape săptămânal este martorul unui incident în trafic. ”Majoritatea deschid ușile sau geamurile și se înjură ca la ușa cortului, unii mai scuipă, dar nu toți sar direct la bătaie. Se mai întâmplă ca unul să coboare nervos și celălalt să fugă repede, rar se ajunge ca șoferii efectiv să se bată. Cred că cei mai mulți nervi sunt la orele de vârf, între 15:00 și 17:00, când se aglomerează străzile, ies oamenii obosiți de la lucru, poate supărați că au avut o zi grea și își varsă oful”, a declarat taximetristul. Acesta a mai spus că cele mai multe probleme apar în sensurile giratorii, tot timpul existând opinii divergente cu privire la cine are prioritate. Pe de altă parte, dacă sunteți implicat într-o altercație în trafic și filmați totul cu o cameră, sau chiar cu telefonul, imaginile vor fi luate în considerare de polițiști după ce depuneți plângere. O astfel de cameră, concepută special pentru a fi montată pe bordul mașinii, pornește de la un preț de 300 de lei, cele mai ieftine și mai puțin performante, și ajunge să coste chiar și 1500 de lei. Majoritatea vin echipate cu sistem de montaj.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Județului Sibiu , Turnul Sfatului , Serviciului Public , Luciana Balteș , Angajatul Salvamontului , Statisticile Poliției Rutiere , Salvamont Sibiu
Vizualizari: 14441
Ultimele comentarii
Acum 37 minute
George
Acum 50 minute
Emil
Acum 1 oră
Un sibian vero
Acum 13 ore
Ghița
Acum 14 ore
Emil