Luni,
20.09.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Zece maşini incendiate la Dresda, în timpul unui miting al mişcării antiislam PEGIDA

Zece maşini incendiate la Dresda, în timpul unui miting al mişcării antiislam PEGIDA

Zece maşini au fost incendiate luni seara, în oraşul german Dresda, în timpul unui miting al mişcării antiislam PEGIDA, a anunţat poliţia, citată de Deutsche Welle în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Mii de susţinători ai mişcării PEGIDA (Europeni Patriotici Contra Islamizării Europei) au manifestat luni seara în oraşul Dresda, din estul Germaniei.

Poliţia locală a anunţat ulterior că zece maşini au fost incendiate în timpul protestului. Vehiculele ar putea aparţine unor susţinători ai PEGIDA, întrucât erau parcate sub podul Marienbrucke din oraş, unde mulţi simpatizanţi ai mişcării antiislam îşi lasă autovehiculele în timpul manifestaţiilor săptămânale.

Deocamdată nu se ştie dacă maşinile au fost incendiate de membri ai mişcării anti-PEGIDA.

Potrivit iniţiativei studenţeşti "Durchgezahlt," între 250 şi 350 de persoane au participat luni la o manifestaţie împotriva mişcării xenofobe. Contramanifestanţii au atacat câţiva membri PEGIDA cu fumigene, dar situaţia a fost controlată rapid de poliţie.

La mitingul PEGIDA, care a avut loc în piaţa Theaterplatz, au participat circa 3.000-4.000 de persoane cu pancarte pe care scria "Merkel trebuie să plece!" sau "Rezistenţă!".

Tatjana Festerling, o reprezentantă a PEGIDA, a salutat caracterul internaţional al mişcării antiislam, în urma unei conferinţe organizate de "Patrioţii Europei" la Praga, la sfârşitul săptămânii trecute.

Susţinători ai PEGIDA din 14 ţări s-au adunat în capitala Cehiei sâmbătă, sub sloganul "Fortăreaţa Europei", unde şi-au proclamat "dreptul sfânt" de a se apăra în calitate de europeni.

Parchetul din Dresda şi cel din Leipzig o investighează în prezent pe Festerling pentru revoltă.

La mitingul de luni din Dresda, o susţinătoare daneză a PEGIDA, pe nume Tanja, a descris afluxul fără precedent de refugiaţi din Europa drept un "tsunami de imigranţi bine hrăniţi, care râvnesc la ţările noastre, la prosperitatea noastră şi la femeile noastre".

Fondatorul PEGIDA Lutz Bachmann a confirmat că protestul săptămânal al mişcării nu va avea loc săptămâna viitoare, dar mişcarea intenţionează să organizeze o manifestaţie la nivel european pe 6 februarie, în oraşe precum Varşovia, Tallinn, Praga, Bratislava, Amsterdam şi Birmingham.

Sursă: Deutsche Welle, Mediafax

Foto: www.dw.com

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 5 ani

Potrivit Deutsche Welle in Dresden la demonstratia PEGIDA au participat 15.000 de demonstranti. Cifra este RECORD ABSOLUT. Ca 270 au format o Contrademonstratie...
Raspunde

:))

Acum 5 ani

Dresda are un simt civic foarte acut, considerand istoria orasului...trebuiau acum 3 4 ani astfel de demonstratii Tineti minte, cat timp tacem, hienele criminale de politicieni (absolut toti, intra in politica ca sa fure) vor face ce vor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus