Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Arestat pentru tentativă de omor: un soț cu ordin de restricție și-a incendiat concubinul soției

Arestat pentru tentativă de omor: un soț cu ordin de restricție și-a incendiat concubinul soției

Procurorii sibieni cer arestarea preventivă a unui sibian care, în urmă cu două zile, i-a dat foc celui cu care trăia soția sa, care l-a părăsit din toamna anului trecut. Soțul violent avea interdicție de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de femeia care l-a părăsit.

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți (6 spre 7 aprilie 2020), relatează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Potrivit lor, cei doi soți locuiesc separat din luna octombrie a anului trecut, lună din care soția a obținut prin intermediul Judecătoriei Sibiu un ordin de protecție împotriva celui pe care l-a părăsit. Ordinul de protecție îl obligă pe soț să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de soția sa.

În acest context, în noaptea de luni spre marți, cei doi soți au avut o discuție telefonică, discuție în care a intervenit și concubinul soției, alături de care aceasta locuiește din toamna lui 2019. ”Enervat de conflictul verbal iscat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul G.M.C., deşi ştia că există un ordin de protecţie care îi interzicea apropierea la mai puţin de 100 de metri de soţia sa, a coborât în pivniţă de unde a luat o sticlă cu diluant şi s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate cu autoturismul fratelui său, parcând maşina la o distanţă de aproximativ 200 de metri faţă de imobilul persoanei vătămate pentru ca aceasta să nu audă zgomotul motorului. Ulterior, inculpatul a escaladat poarta de acces în curtea imobilului persoanei vătămate care era încuiată şi a pătruns fără drept în curte şi ulterior în casa persoanei vătămate, intrând în bucătărie unde se aflau persoana vătămată şi soţia inculpatului. Aceasta din urmă s-a speriat şi a fugit. Inculpatul a desfăcut capacul de la sticlă şi a stropit persoana vătămată cu diluant, totodată stropindu-se involuntar şi pe sine. Ulterior i-a dat foc persoanei vătămate cu ajutorul unei brichete pe care o avea asupra sa, cauzându-i multiple arsuri la nivelul capului, trunchiului şi membrelor superioare şi inferioare, leziuni traumatice care necesită 20-25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicaţii, aşa cum rezultă din fişa de constatări preliminare medico-legale din data de 7 aprilie 2020”, relatează procurorii sibieni.

Aceștia l-au reținut pe bărbatul violent pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de a fi arestat pentru 30 de zile. Dosarul deschis pe numele soțului violent are drept obiect atât infracțiunea de tentativă de omor, cât și violarea de domiciliu și nerespectarea hotărârilor judecătorești. ”Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementata de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează procurorii sibieni.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 2 ani

sa nu mai vorbim ca dupa ora 22 nu avea voie sa iasa din casa...ordonanta militara, etc. ... oricum scapa si asta in max. 30 de zile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus