Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primăria alocă 5,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea străzilor anul acesta

Primăria alocă 5,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea străzilor anul acesta

Anul acesta vor fi de plombat gropi în asfalt cu o suprafață totală de aproximativ 11.000 de mp, estimează reprezentanții Primăriei Sibiu în caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a contractului de întreținere și reparare a străzilor din Sibiu. Contractul are o valoare estimată de 5,6 milioane de lei și va funcționa pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii. Firma desemnată câștigătoare va fi responsabilă pentru întreținerea și repararea străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, a aleilor, acostamentelor și alveolelor din întregul oraș.

”Lucrările (…) vor trebui să acopere nevoile autorității contractante de a menține întreaga rețea de străzi a orașului în stare corespunzătoare pentru circulația publică, atât din punct de vedere al stării fizice, cât și din cel al siguranței circulației, pentru o perioadă de 12 luni. Din acest motiv, cunoscând și faptul că administratorul străzilor (Primăria – n.r.) nu poate prevedea incidența deteriorărilor nici ca locație și nici ca dimensiuni, sunt enumerate categoriile de lucrări necesare pentru remedierea deteriorărilor cunoscute din anii trecuți, însoțite de cantități estimative pentru fiecare din aceste categorii. Pe măsura apariției deteriorărilor și inventarierii acestora, administratorul străzilor va emite comenzi de lucru, în care se vor preciza locațiile și intervențiile de executat”, se arată în caietul de sarcini al procedurii lansată miercuri de Primăria municipiului Sibiu.

În afara celor 11.000 de mp de plombări estimate a fi necesar anul acesta, documentația de atribuire a lucrărilor mai enumeră diferite suprafețe de carosabil care trebuie reparat prin așternere de covoare asfaltice, precum și diferite cantități de lucrări de reparații la trotuare, borduri, guri de scurgere etc. În cazul în care, pe parcursul derulării contractului, o parte din aceste cantități vor fi depășite, ”autoritatea contractantă va putea dispune suplimentarea cantităților necesare și diminuarea altor cantități de lucrări mai puțin necesare, cu respectarea prețurilor ofertate și fără să fie depășită valoarea totală a contractului”.

Procedura lansată acum de Primăria Sibiu are termen de depunere a ofertelor ziua de 16 februarie 2016. Contractul va intra în vigoare după emiterea ordinului de începere a lucrărilor către constructori desemnați câștigători. Garanția solicitată prin contract este de doi ani de la terminarea lucrărilor.

A doua licitație de acest gen, prima fără străzi nominalizate

Este pentru a doua oară când Primăria Sibiu scoate la licitație contractul de întreținere și reparare a străzilor din Sibiu. Până în vara lui 2014, acest contract a fost concesionat pe o perioadă de 15 ani societății Drumuri și Prestări Construcții SA (DPC), societate al cărei unic acționar este Consiliul Local Sibiu. După încheierea contractului cu DPC, Primăria a organizat prima licitație pentru întreținere și reparații, procedură în cadrul căreia a enumerat concret străzile (14 la număr) pe care trebuie să se intervină cu lucrări de reparații.

Contractul (a cărui valoare a fost estimată înainte de licitație la 4,59 milioane de lei) a fost atribuit tot firmei SC Drumuri și Prestări Construcții SA, pentru suma de 3,49 milioane de lei. Străzile prevăzute în respectivul contract erau Henri Coandă, Zaharia Boiu (între Justiției și dr. Ștefan Stâncă), Andrei Șaguna, Alba Iulia (între Morilor și Dealului), Tilișca (între Poplăcii și Orlat), General David Praporgescu, Avrig, Grădinarilor, Constantin Noica (între Revoluției și Independenței) și Lalelelor. De asemenea, se cerea repararea stratului de uzură pe bulevardul Mihai Viteazul (pe sensul dinspre Calea Dumbrăvii și până la Nicolae Iorga, inclusiv parcarea Casei de sănătate), precum și reparații pe străzile Autogării, Calea Dumbrăvii (între Oituz și CEC), precum și în parcarea din zona accesului în Grădina Zoologică și în Piața Tălmaciu (latura dinspre str. Orlat). În plus, pe strada Alba Iulia, între intersecțiile cu străzile Morilor și Ștrandului, firmei câștigătoare i se solicitat așternerea unui nou strat de asfalt pe lungimea zonei afectată de lucrările la gaz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

daca iar ii da lui Carabulea mai bine si-ar vedea de treaba!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus