Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Amnezia morală

S-a scris deja destul de mult despre specificul recentelor decenii din istoria țării noastre, corelat adesea și cu istoria Europei. Este evidentă pentru toată lumea viteza de schimbare în viața economică, politică și socială a „vechiului” continent, după cum, cel puțin pentru o parte a observatorilor, sunt evidente cauzele morale ce stau la baza acestor schimbări.

Ne instalasem, după ultimul război mondial, într-o obișnuință a stării de fapt – noi, în Est, colonizați de comunismul rusesc + cel autohton/ ei, în Vest, colonizați de bunăstare și AMNEZIE POLITICĂ, - respectiv marea majoritate a populației occidentale s-a retras în tihna capitalismului atlantic, urmărind cu coada ochiului rezultatele ingineriei sociale marxist-leniniste, care a îngropat dezvoltarea noastră normală! Aceasta inginerie fiind predată și asimilată, în variante „soft”, prin toate universitățile Vestului, mai abitir decât la universitățile estice!

Și fiindcă veni vorba despre marile universități din occident, cunosc persoane care, angajate profesional în aceste stabilimente, parcurg de zeci de ani toată lumea asta mare, pe toate continentele, - chiar și în cele mai sărace state - în scopul atragerii de studenți merituoși! Este ceva mai infam decât spionajul economic și războiul comercial luate la un loc... Una dintre cele mai mari ticăloșii, totuși oficiale, pe care le fac țările avansate -  drept care săracii devin tot mai săraci și captivi consumului internațional (de fonduri, de obiecte, de licențe etc.), iar bogații devin tot mai bogați...

Este foarte clar că această practică, pornind de la elementele elitei dintr-o națiune, se extinde foarte ușor la marea masă a populației, când sunt îndeplinite condițiile de suficientă diferență dintre economiile țărilor respective – cazul României apare ca „de școală”: marasm economic, șomaj mascat, agricultură neperformantă, emigrarea unor grupuri etnice compacte (germanici, evrei), statul luat captiv de către o coaliție a serviciilor secrete și a foștilor nomenclaturiști...

Culmea este că această atragere a inteligențelor + forței de muncă ieftine s-a făcut dintr-o țară încă bogată în resurse naturale, pământ fertil, peisaj echilibrat, etc... Înseamnă că exact în acest caz mai sunt niscai determinante ascunse, de ordinul creării condițiilor de jaf mascat, internațional – evident cu concursul unor autohtoni de toată mizeria... Probabil că la un moment dat va ieși la iveală toată povestea...

Dar cum rămâne cu aceia care pleacă ? – tineri talentați, plus maturi deja formați profesional, plus tineri și tinere de condiție medie dar apți să aibă familii cu numeroși copii... Am mai arătat că majoritatea absolută a tuturor acestora pleacă în țările dezvoltate exclusiv din motive financiare („împlinirea profesională” stă pe un loc secund sau e o excepție). Toți vor mult mai mulți bani, mai multe obiecte personale, mai multe pentru familia lor, ce devine de fapt tot mai restrânsă ! Asta în timp ce majoritatea celor care rămân în țară, și vor cam aceleași lucruri, aleg să parvină politic și financiar pe căi ilegale și amorale!

Așa că eu dau vina și pe “persoana” celor care se lasă ademeniți, și care, până la urmă, suferă exact de boala specifică bandiților-cleptocrați ce ne conduc - “AMNEZIA MORALA”! Când spun amnezie morală mă refer la servirea propriului popor, a neamului care te-a crescut, dincolo de considerentele materiale și, mai ales, dincolo de toate cântecele de sirenă internaționaliste, liber-schimbiste și „umaniste”, care, ca un făcut, servesc numai părții mai bogate și mai ofertante! În cazul românilor, chestiunea se întâmplă chiar pe ambele fronturi – cei din România mică se duc spre Vest, iar cei din Basarabia se duc în zona industrială a Moscovei, exact pe aceleași considerente! Iar conducerea „trebilor” (pe la marile companii și agenții de stat și private) este binișor preluată de – în România mică, cadre internaționaliste din vest / în Basarabia, cadre bine școlite la Moscova!

Ce se poate spune în încheiere:  dacă toată elita culturală și științifică, împreună cu forța de muncă mediu-calificată, ar rămâne în fiecare țară, ca ferment al propriei națiuni, aceste țări s-ar dezvolta totuși decent! Nu e nevoie ca fiecare să-și genereze toate licențele și toate medicamentele premium; dar e mare nevoie să nu construim PUNGI DE SĂRĂCIE peste tot, CARE VOR EXPLODA! Mai devreme sau mai târziu…

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus