Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Firma Consiliului Județean a primit contractul de modernizare a trei străzi din Sibiu

Firma Consiliului Județean a primit contractul de modernizare a trei străzi din Sibiu

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, firma deținută de Consiliul Județean Sibiu a semnat un contract de modernizare de străzi cu reprezentanții Consiliului Local Sibiu (a cărui firmă de construcții este în insolvență).

Potrivit unui anunț al Primăriei municipiului Sibiu, contractul în valoare de 4,3 milioane de lei a fost semnat pe 1 februarie pentru modernizarea străzilor Principatele Unite și Strungului, din cartierul Lazaret, și a străzii Munteniei, din cartierul Ștrand. Lucrările au fost atribuite SC Drumuri și Poduri SA (al cărei unic acționar este CJ Sibiu), societate care a participat în asociere cu SC General Consult Grup SRL (din Șura Mică) la procedura de achiziție publică organizată de Primăria Sibiu. ”Lucrările includ modernizarea rețelelor de apă și canalizare, precum și modernizarea carosabilului și a trotuarelor pe toate cele trei străzi. Pe strada Principatele Unite se va moderniza și rețeaua electrică, iar pe strada Munteniei este prevăzută și protejarea taluzului cu pavaj înierbat”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Termenul de execuție a lucrărilor este de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată prin contract este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

“Continuăm lucrările în cartierul Lazaret, după ce anul trecut au fost modernizate străzile Oțelarilor și Macaralei. De asemenea, strada Munteniei din cartierul Ștrand va fi și aceasta reabilitată. Ordinul de începere îl vom emite imediat ce vremea va permite executarea lucrărilor”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului

 

Firma de construcții deținută de Consiliul Local Sibiu - Drumuri și Prestări Construcții SA - a intrat în insolvență în primăvara anului trecut, după ce Primăria a încheiat la termen contractul de administrare a străzilor din Sibiu. Ba mai mult, anul trecut, Primăria Sibiu a reziliat un contract cu cei de la DPC (pentru realizarea sensului giratoriu de la intersecția străzilor Maramureșului cu prof. Aurel Popa), deoarece firma de construcții nu a putut executa la timp lucrarea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

woomi

Acum 6 ani

d-le Traian Deleanu bati campii, da rau de tot. Sau asa ti-a dictat mamica sa scrii? Inainte sa scrii tampenii verifica ATENT informatiile. Altfel te transformi intr-un ziarist de .... cacao ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus