Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Astra Film Cinema își reia programul cu filmul „Outside”

Astra Film Cinema își reia programul cu filmul „Outside”

Astra Film Cinema, singurul cinema din centrul Sibiului, își reia proiecțiile din 11 februarie, în fiecare joi, de la ora 19:00. Filmul „Outside” în regia lui Andrei Schwartz este primul film programat și a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția România la Astra Film Festival 2015.

Condamnat pe viață în regimul comunist pentru dublă crimă, Gavril Hrib este eliberat pentru bună purtare după 21 de ani de închisoare. Cu o geantă pe umăr și cu 40 de lei primiți pentru transport, Gavril se regăsește într-o Românie necunoscută aflată în plină tranziție. Inițial, filmul prezintă lupta acestuia cu vina și cu viața în interiorul și în afara închisorii. Hrib și Schwartz se cunosc din 1994, atunci când regizorul a filmat Jailbirds, un documentar despre viața din închisoarea Rahova. În 2004, când Hrib se pregătește pentru eliberare îl sună pe Schwartz. Relația dintre protagonist și regizor este pusă însă la încercare în momentul în care se dovedește că Hrib a servit în toți acești ani o versiune neadevărată a motivului pentru care a fost închis. De ce și-a prefabricat Hrib o versiune falsă a faptelor pentru care a fost condamnat și cum de toată lumea a luat-o de bună fără a cerceta veridicitatea ei? Proiecția filmului Outside are loc joi, 11 februarie - ora 19:00 la Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus