Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Concurs pentru elevii sibieni: „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”

Concurs pentru elevii sibieni: „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”

Agenţia Naţională Antidrog lansează în perioada 8-12 februarie, ediţia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”. Concursul se desfăşoară în perioada februarie - iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul gimnazial şi liceal din judeţul Sibiu.

„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog. Obiectivul cel mai important al acestui proiect este dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri. Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri, susțin organizatorii.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. Elevii se pot înscrie la secțiunile eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

În cadrul ediţiei a XII-a a concursului, la nivelul judeţului Sibiu au participat 132 elevi din 20 de unităţi de învăţământ și au realizat 130 lucrări pe această temă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus