Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
11°C

Descinderi DIICOT la o rețea de trafic de droguri. Substanțele ajungeau și la Sibiu

Descinderi DIICOT la o rețea de trafic de droguri. Substanțele ajungeau și la Sibiu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Gorj au efectuat în această dimineață nouă percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Mehedinți și Hunedoara. Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în cumpărarea și vânzarea unor droguri de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Membrii grupării trimiteau droguri, prin curier, inclusiv consumatorilor din Sibiu.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2015 — februarie 2016, un număr de 3 suspecți au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice)”, explică reprezentanții DIICOT, într-un comunicat de presă.
Drogurile și substanțele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în țară la mai mulți consumatori.
”S-a reținut că unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulți consumatori de pe raza județelor Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș, Arad și Hunedoara”, au mai transmis reprezentanții DIICOT.
La percheziții a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, două arme de foc, deținute fără drept, un laptop, 9 telefoane mobile și mai multe dispozitive de mărunțit și cântărit.

La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus