Sâmbătă,
24.10.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Declarația de avere a medicului prins luând mită. Conturi la mai multe bănci

12 Februarie 2016 16:31

Declarația de avere a medicului prins luând mită. Conturi la mai multe bănci

Medicul șef de secție de la Spitalul Județean, prins de procurori în flagrant în timp ce primea mită, și-a mărit conturile, în ultimii doi ani.

Potrivit declarațiilor de avere publicate pe site-ul Spitalului Clinic Județean, dr. Alexandru Frăticiu are un venit anual de 40.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de peste 3.300 de lei. Soția medicului, care a fost colegă cu Carmen Iohannis la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, are acum o pensie lunară de aproximativ 1.400 de lei. În urmă cu doi ani, când încă profesa, Mariana Frăticiu câștiga 25.000 de lei pe an. Deși veniturile declarate ale celor doi au scăzut în ultimii doi ani, conturile din bancă au crescut.

În declarația de avere depusă în anul 2013, medicul nota nu mai puțin de opt conturi, deschise la cinci bănci, respectiv BCR, BRD, BT, Banc Post și o bancă din Franța - Banque Populaire Lorraine (acesta este numele corect al instituției financiare. În declarația de avere, medicul a trecut, eronat, "B. Populaire Lorain"). Cumulat, medicul declara acum doi ani depozite de 198.000 de lei, 20.000 de dolari și 40.000 de euro.

Anul trecut, conturile dr. Alexandru Frăticiu au crescut. Numărul lor este tot de opt, însă medicul a "jonglat" cu băncile - a renunțat la contul din Franța și la cel de la Banc Post (care era în dolari), dar și-a deschis alte două la CEC. În total, în cele opt conturi, medicul are 231.000 de lei și 200.000 de euro.

Documentele nu menționează niciun credit pe numele soților Frăticiu.

Cei doi dețin în Sibiu, împreună, o casă de locuit de 250 de metri pătrați și două apartamente, de 60mp, respectiv 100mp. Față de declarația din 2013, soții Frăticiu au mai puține proprietăți. Atunci, apărea și o casă de locuit de 85 de metri pătrați, primită drept moștenire.

Soții Frăticiu mai au și un teren agricol de 4 hectare, în Hașag.

Medicul gastroenterolog nu are nicio mașină trecută în declarația de avere și, deși și-a trecut cabinetul privat în declarație, nu a notat și veniturile pe care le obține de acolo.

Foto: contul personal de Facebook

Comentarii

8 comentarii

Geo

Acum 4 ani

Banii sunt din meditatiile doamnei profesoare si ceva maruntis intrat din gresala in cont, della Marincuta. Daca ati vrea sa mai fiti si documentati, ati putea scrie ca dr. a lucrat niste ani buni in Franta si in prezent lucreaza si pe un cabinet privat.
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

@Geo. Nu asta e problema. Gândește puțin. Era vreun fomist de avea nevoie de șpagă ca să opereze?
Raspunde

sasofilu

Acum 4 ani

nu, dar avea nevoie de catetere, care nu le are spitalul.
Raspunde

un om

Acum 4 ani

in fiecare an ori sunt in incompatibilitate conform celor de la ANI, ori sunt descinderi DNA, ori prinsi cu spaga, aici la spitalul public finatarea se face din sumele colectate din contributia obligatorie catre Casa Nationala de Santate care are rolul de administra aceste sume si de a deconta serviciile medicale, nu asa cum se lasa sa se inteleaga ca sunt finatate de stat
Raspunde

Garga lenuta

Acum 4 ani

Este un medic excelent,pacat de sesemenea inscenari ,la asa medic putina avere.
Raspunde

labus

Acum 4 ani

era un medic excelent,si nu sant inscenari sunt realitatile din zilele noastre pt ca talhari au uitat de juramantul depus,ca un act medical nu trebuie constrans de o suma de bani,si daca crezi ca are putina avere dute si cotizeaza in conturile lui din franta.sub pamant cu tine vierme si ii poti lua si pe fratiori tai cu asemenea practici.sanatate maxima.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 4 ani

Urata poveste. Sa le fie rusine celor care au pus la cale aceasta mizerie !
Raspunde

Ana Stan

Acum 4 ani

de ce au diparut toate comentariile mele? Pentru ca ii erau favorabile domnului dr. Fraticiu? In ce tara traim?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus