Miercuri,
19.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Cealaltă latură a Spitalului Județean Sibiu: Operație în premieră națională pentru un spital de stat

Cealaltă latură a Spitalului Județean Sibiu: Operație în premieră națională pentru un spital de stat

Cel mai nou model de proteză de genunchi a fost folosit, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru protezarea totală a genunchiului unei femei de 52 de ani, diagnosticată cu gonartroză.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o artroplastie totală de genunchi (protezarea totală a genunchiului), în care a fost utilizat, pentru prima dată într-un spital de stat din România, cel mai nou model de proteză necesară în astfel de intervenţii chirurgicale.

spital operatie Ortopedie-Traumatologie (2)

"Tehnica operatorie constă în îndepărtarea suprafeţelor articulare degradate, se realizează nişte tăieturi la nivelul oaselor în aşa fel încât proteza practic reface suprafaţa articulară, fiind ataşată perfect la tăieturile menţionate. După aceea se echilibrează ligamentele, astfel încât genunchiul să nu alunece, să nu aibă jocuri, se reglează axul membrului, iar apoi se introduce proteza definitivă alcătuită dintr-o componentă metalică femurală şi o componentă metalică tibială care are şi o polietilenă specială rezistentă la uzură”, descrie dr. Radu Sorin Fleacă, medic în cadrul secţiei Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, procedura operatorie.
 

doctor Radu Sorin Fleaca, sectia Ortopedie-Traumatologie spital

Deşi artoplastia de genunchi este o operaţie de rutină, Fleacă susţine că intervenţia de vineri este una specială pentru că a fost adus în România ultimul model de proteză pentru astfel de intervenţii.

Practic, potrivit reprezentanţilor Spitalului din Sibiu, pacienţii asiguraţi pot beneficia şi de acest tip de proteză, pe lângă cea utilizată până acum.

"Şi proteza pe care am folosit-o anterior este, în aceeaşi măsură, una foarte bună, am avut rezultate foarte bune cu ea, se foloseşte încă în Europa şi o vom folosi şi noi în continuare, dar am vrut, prin utilizarea în paralel a modelului nou, să facem un pas înainte în dezvoltarea tehnicilor de ortopedie. Ideea este de a asigura şi a oferi pacienţilor noştri accesul la o îngrijire de calitate, ceea ce va determina, în timp, rezultate cât mai bune şi un confort al vieţii mai bun pentru pacienţii noştri”, arată medicul ortoped Radu Fleacă.
Potrivit sursei citate, operaţia a durat 90 de minute, pacienta fiind o femeie de 52 de ani diagnosticată cu gonartroză stânga tricompartimentală, decompensată algic şi funcţional.

foto Spitalul Clinic Județean

spital operatie Ortopedie-Traumatologie (1) spital operatie Ortopedie-Traumatologie (4)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Onea

Acum 5 ani

Felicitari Dlui Dr. Fleaca. Profesionalimul si altruismul acestui om trebuie recunoscute si apreciate. In plus un cuvant de lauda si la adresa sefului acestuia, care i-a permis mai tanarului coleg s-a poata face ceea ce stie.
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 5 ani

Bravo!
Raspunde

Pacient

Acum 5 ani

Omul asta poate sa mute muntii din loc,face parte din noua generatie de medici foarte buni si care vor sa progreseze in meserie, fara interese materiale si tratand oameni la fel, indiferent de satut,varsta,etc. Sa va tina Dumnezeu sanatos 1000 de ani pe Pamant.
Raspunde

DARIE

Acum 5 ani

Am fost de curand la un consult la d-nul doctor si am numai cuvinte de lauda in legatura cu profesionalismul si modul de comunicare abordat .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus