Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Doi copii cu sindrom de deshidratare, internați la Sibiu

Doi copii cu sindrom de deshidratare, internați la Sibiu

Două fetițe, una de 7 luni și cealaltă de 1 an și 11 luni, sunt internate la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu sindrom de deshidratare medie spre severă.

Fetițele au ajuns la spital în ultimele 24 de ore, cu simptome care includ scaune diareice și dureri în zona abdominală. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie, starea fetițelor nu necesită transferul la un alt spital din țară. "Sunt sub supraveghere, dar au o evoluție bună. Starea lor nu prezintă probleme", spune medicul epidemiolog Maria Hrist.

În urma cazurilor bebelușilor din Argeș, care au ajuns în stare gravă în urma unor boli diareice, copiii care ajuns la spital cu astfel de simptome trebuie raportate zilnic. Analizele lor sunt procesate cu prioritate. Celor două fetițe li s-au recoltat probe pentru coprocultură, iar rezultatele au arătat o infecție cu rotavirus, confirmă reprezentanții DSP Sibiu. Oficialii spun că, până acum, nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu E-coli la Sibiu.

Bolile diareice și infecțiile cu rotavirus sunt comune, în această perioadă, susțin medicii. "Cam 30% dintre copiii care ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe în această perioadă prezintă scaune diareice. Acestea pot fi forma mai ușoare sau mai severe de boală diareică, dar pot fi cauzate și de o viroză, spre exemplu, care, în cazul copiilor mici se poate manifesta și în acest fel", mai spune dr. Maria Hrist.

Trei bebeluși au murit, în ultima săptămână, în urma unor simptome de boli diareice. Ministerul Sănătății a transmis că la unul dintre copiii decedați a fost descoperită bacteria E-coli, iar cel de-al doilea bebeluș care a murit a fost diagnosticat cu rotavirus. Ministerul a mai transmis că toți copiii au avut surse diferite de alimentare și de apă, provin din Craiova, Pitești și București, astfel că nu s-a găsit o sursă comună de îmbolnăvire.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Atentie

Acum 6 ani

"Celor doua fetite li S-AU recoltat...."
Raspunde

Turnul Sfatului

Acum 6 ani

Mulțumim pentru observație, am corectat eroarea.
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Exemplu tipic de panica indusa mediatic. E o conditie perfect normala in pediatrie. Nu mai dezinformati lumea in halul asta
Raspunde

me

Acum 6 ani

Exemplu tipic de nedocumentare: doamna doctor in cauza se numeste Maria Hirist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus