Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

„Trilogie Ionesco”, „Paquita” și „Anotimpurile” sunt spectacolele lunii martie la Teatrul de Balet

„Trilogie Ionesco”, „Paquita” și „Anotimpurile” sunt spectacolele lunii martie la Teatrul de Balet

Teatrul de Balet Sibiu aduce în luna martie, pe scenă, trei dintre spectacolele de referință din repertoriul clasic și neoclasic al teatrului. Este vorba despre spectacolele de balet neoclasic „Trilogie Ionesco” și „Anotimpurile”, respectiv spectacolul de balet clasic „Paquita”.

Spectacolul „Trilogie Ionesco” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2009, fiind singura companie de dans din România care are în repertoriu un spectacol inspirat de piesele de teatru scrise de Eugen Ionesco „Lecția”, „Scaunele” și „Rinocerii”. „Anotimpurile”, pe muzica lui Antonio Vivaldi, este prima producție coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut premiera la TBS în data de 27 februarie 2013. „Paquita” este un spectacol de balet clasic pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă.

Toate spectacolele TBS au loc în mod tradițional miercurea, cu începere de la ora 19:00, la Cercul Militar Sibiu. „Trilogie Ionesco” este programat pentru data de 2 martie 2016 și spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile” vor fi prezentate în data de 23 martie 2016.

În februarie TBS dansează la Otopeni, în martie la Mediaș La invitația Primăriei Orașului Otopeni,Teatrul de Balet Sibiu prezintă la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni, în data de 21 februarie 2016, de la ora 19:00, spectacolele „Anotimpurile” și „Gală de Balet”, intrarea la spectacole fiind liberă. În data de 11 martie, TBS prezintă la Sala Traubedin Mediaș, la invitația Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, spectacolul „Gală de Balet”. În Mediaș, biletele pentru spectacolul „Gală de Balet” pot fi cumpărate de la sala de spectacol.

Biletele pentru toate spectacolele TBS prezentate la sediu pot fi cumpărate din punctul de vânzare bilete situat în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Piața Mare, Intrarea F sau online, de pe siteul bilet.ro, fără niciun cost suplimentar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus