Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
8°C

O sibiancă de 28 de ani a murit din cauza gripei porcine

O sibiancă de 28 de ani a murit din cauza gripei porcine

12 români au murit în ultimele zile din cauza gripei sezoniere sau porcine, printre care și o tânără de 28 de ani din Sibiu. Potrivit Direcție de Sănătate Publică Sibiu, fata a fost înternată cu pneumonie, iar după ce a decedat la autopsie s-a constat că prezenţa virusului gripal Tip AH1 pandemic.

Referitor la cazul de deces comunicat de Ministerul Sănătăţii, acesta a survenit la o femeie în vârstă de 28 de ani din Sibiu - în data de 1 februarie 2016, internată cu diagnosticul de Pneumonie acută bilaterală nespecifică, obezitate. Consultaţia iniţială a fost la medicul de familie, ulterior pacienta fiind internată în Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – secţia ATI, în stare gravă. Decesul a survenit după două zile de la internare, cu diagnosticul stop cardio-respirator, bronhopneumonie, obezitate. În proba de plămân recoltată la necropsie a fost identificată prezenţa virusului gripal Tip A H1 pandemic 2009. Din acest motiv, experţii de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au etichetat cazul drept deces prin gripă”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

În ultimele două săptămâni în România au murit douăsprezece persoane din cauza virusului gripal, numărul total al deceselor crescând astfel la 21 de la începutul anului.

"Au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, dintre care 10 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 21, dintre care 19 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3. Distribuția deceselor pe grupe de vârstă: 1 la 0 — 1 an, 13 la 15 — 49 ani, 6 la 50 — 64 ani și 1 la 65 ani. Distribuția deceselor pe sexe: 15 masculin și 6 feminin", potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Cristi

Acum 5 ani

vrem cu nerabdare sa se constituie echipele epidemiologice incrucisate obligatorii sa vina sa ne vaccineze pe toti cu mic cu mare de la purcei la vulpi si pensionari; odata cu implementarea acestor masuri se vor dota toate institutiile educationale cu sapun, sampon si prezervative; parinti se pot aproviziona cand vi la sedinta cu parintii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus