Florentina Nicoară, managerul Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu spune că la capitolul mâncare ar alege oricând preparatele din ciuperci, mai ales ciupercile cu spanac.
”Ciupercile cu spanac și maioneză cu usturoi sunt delicioase, iar eu în general aș alege orice combinație cu ciuperci. Se găsesc și în câteva restaurante din oraș și îmi pregătesc și eu destul de des acasă”, spune Florentina Nicoară.
Ciuperci cu spanac
Ingrediente:
-1 kg de spanac proaspăt
-o ceapă mică
-2 căţei de usturoi sau după gust
-500 gr de ciuperci proaspete
-100 gr suc de roşii
-puţin ulei de măsline
Mai întâi spălaţi spanacul în mai multe ape, apoi îl puneţi într-o oală doar cu apă care rămâne pe frunze. Lăsaţi-l să se căleaşcă câteva minute la foc mare.
Căliţi ceapa tocată şi usturoiul în puţin ulei de măsline.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ciupercile.
Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi ciupercile.
După ce s-au călit şi ciupercile, adăugaţi spanacul călit puţin.
Adăugaţi şi sucul de roşii, amestecaţi, potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să mai fiarbă vreo 2-3 minute, apoi opriţi focul. Este foarte important să nu preparaţi termic spanacul prea mult timp.
Se serveşte imediat.
Foto: rozealb.com
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Gheorghe Preda , Florentina Nicoară
Vizualizari: 1512
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
O sibianca
Acum 4 ore
Eu
Acum 4 ore
Kokos
Acum 4 ore
LOL
Acum 4 ore
Hermannstadt