Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Supărare printre cadrele medicale de la Psihiatrie: Ni s-a promis că nu se va umbla la bani, dar vom avea ore în minus

Supărare printre cadrele medicale de la Psihiatrie: Ni s-a promis că nu se va umbla la bani, dar vom avea ore în minus

O parte dintre angajații de la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu sunt nemulțumiți de soluțiile găsite de conducerea spitalului în ceea ce privește împărțirea grupelor, acuzând că sunt angajați care merg timp de două săptămâni la serviciu, beneficiind de toate sporurile și orele suplimentare și angajați care merg doar șapte zile, adică jumătate și ies cu multe ore în minus. Decizia segmentării personalului a fost luată în momentul în care, în spital, au fost depistați mai mulți membri ai personalului infectați cu COVID-19. Un cadru medical al Spitalului de Psihiatrie a luat legătura cu reporterii Turnul Sfatului pentru a semnala situația cu care se confruntă.

„Sunt cadru medical la Spitalul de Psihiatrie și pe secția noastră au fost găsite la sfârșitul lunii aprilie trei colege cu COVID. Nu s-a început testarea imediat, dar ulterior, la depistarea altor două colege au spus este cazul să ne testeze. Apoi, în urma testării, după ce timp de o săptămână am mers la program normal, s-au împărțit angajații pe grupe, numai că această împărțire nu a fost făcută echitabil. Acum am ajuns ca din 11 mai să mergem la program pe grupe, iar unii colegi au spor de tură și ore festive peste 50, adică dublu față de ceilalți, iar asta nu este normal. Explicația pe care am primit-o a fost că nu-i interesează și dacă nu ne convine, să ne facem singuri graficul. Normal ar fi fost ca luna aceasta zilele rămase să se fi împărțit în grupe de câte zece zile. Acum, cei care nu au ore suficiente sunt obligați să-și ia concediu trei sau patru zile, dar cu toate acestea, sunt colege care și cu zilele de concediu ies în minus cu foarte multe ore, ceea ce iar nu este normal. Ni s-a spus că nu se va umbla la bani acolo unde sunt ore în minus, dar nu putem crede, pentru că sunt mulți colegi care au ore în minus”, spune cadrul medical.

În urma semnalării, reporterii Turnul Sfatului au înaintat o sesizare către conducerea Spitalului de Psihiatrie în care s-au solicitat informații cu privire la graficul turelor, cum funcționează acest grafic și dacă sunt angajați care vor suferi din punct de vedere financiar pentru că nu-și fac numărul de ore. Managerii spitalului însă, au transmis că nu pot răspunde acestor întrebări. „Urmare a solicitării dvs. privitoare la unele măsuri ce au fost luate la nivelul unității noastre în contextul COVID -19 vă comunicăm că în baza Dispozițiilor nr. 524/03.03.2020 și nr. 525/05.03.2020 emise de către Secretarul de Stat Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență precum și a Hotărârii nr.l6 / 04.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu nu putem să vă oferim informațiile solicitate, motivat de faptul ce suntem obligați să respectăm competența exclusivă dată Instituției Prefectului Județului Sibiu, în comunicarea publică”, se arată în răspunsul trimis de reprezentanții Spitalului de Psihiatrie.

Sursa Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Somerul

Acum 4 ani

Cei care sunt in somaj tehnic prin fabrici ce sa zica...care-i supararea....eroii au stat acasa si nu au destule ore de sarbatoare platite... Cum sa-ti doresti sa stai acasa si sa fi platit?
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

asa cum isi doresc cei din primarie,cj,etc………………………………………..
Raspunde

Angajat la privat .

Acum 4 ani

Ore festive? Ce mama lu' dracu sunt astea? Ce au mai inventat bugetarii? Sau aia care a scris e dusă ori cei care publică astfel de "semnale" a lipsit de la cursurile la care se învăța "documentarea". Mai sunt redactori șefi în presa românească?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus