Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Bogdan Luca, elevul care își dorește să ajute comunitatea prin proiecte inovative

Bogdan Luca, elevul care își dorește să ajute comunitatea prin proiecte inovative

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Bogdan Luca este unul dintre cei doi elevi sibieni care au participat la proiectul „Excepționalii”, organizat de Școala de valori din București.

Acesta a participat la atelierele de educație nonformală, interacțiune cu oameni model și a efectuat vizite la companiile de top și alături de alți liceeni din țară, aceștia și-au luat angajamentul să construiască proiecte cu impact social în comunitățile din care fac parte. Bogdan Luca a fost înscris la categoria inovator și inventator, care este destinată olimpicilor la matematică, fizică, științe exacte în general, nu neaparat inventatorilor. „Proiectul la care am ajutat a fost realizarea unei mașinuțe electrice, alaturi de alți patru colegi și care, era activată prin semnal sonor. Dar nu-mi pot asuma doar eu meritele pentru ea, fiindcă a fost un proiect de grup”, spune elevul. Cu această mașinuță au participat și la concursul Lazar Scince Say. „Împreună cu ceilalți patru colegi am decis că o astfel de mașinuță ar fi ceva atât interesant, cât și fezabil, iar liderul echipei avea cunoștințe bune în ceea ce privește circuitele electrice programabile. A fost o cursă contra timp și cu doar câteva ore înainte de concurs am avut parte de un scurtcircuit, însă am avut încredere și totul a ieșit chiar mai bine decât ne așteptam, obținând locul 2 la acel concurs”.

Stagiu de practică la o firmă de web design Bogdan Luca spune că pentru el a fost destul de ușor să-și dea seama de lucrurile pe care vrea să le facă. Încă din clasa a II-a, odată cu primele concursuri și-a dat seama că înțelege matematica mult mai ușor decât ceilalți elevi. „Științele exacte, bazate pe o logică clară și în care au de câștigat cei inventivi, nu cei dornici să învețe pe de rost m-au atras mai tare. Am ales profilul de matematică-informatică de la „Gheorghe Lazăr”, aceasta fiind pentru mine singura opțiune la care mă puteam gândi”. Și cum matematica și web designul sunt lucrurile care îi plac cel mai mult, Bogdan Luca a fost stagiar vara trecută la firma de web design Swiss Web Academy. „Încă păstrăm legătura și sunt implicat în proiectele lor, luând parte și la un curs de web design organizat de ei. În septembrie, alături de această firmă am participat la organizarea congresului de Cybersecurity de la Sibiu și mă gândesc că într-o zi voi ajunge să lucrez în acest domeniu. Acum îmi propun să învăț cât mai mult la ceea ce îmi place, web design, web programming și matematică”.

luca Cât despre ceea ce urmeaza după proiectul „Exceptionalii”, împreună cu Daria Badea Teodora, elevă tot la Colegiul „Gheorghe Lazăr” și cu alți cinci tineri din Brașov, Târgoviște și Ploiești și-au propus să-i ajute liceeni să aibă o trecere cât mai lină în viață ca tânăr adult. „Vom organiza în fiecare oraș conferințe în care alți adulții îi ajută să înțeleagă cum să se descurce în situații cu care nu sunt obișnuiți cum ar fi, să supraviețuiești la facultate cu buget redus, să îți organizezi cât mai bine timpul, să te autopromovezi, și în general, ne dorim să răspundem la acele nevoi despre care nu se pomenește vreodată la școală”.

Sursă foto: pagina personală de Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus