Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Percheziții în județul Sibiu și alte șase județe la un grup suspect de evaziune fiscală și spălare de bani

Percheziții în județul Sibiu și alte șase județe la un grup suspect de evaziune fiscală și spălare de bani

Aproximativ 170 de polițiști, sprijiniți de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, desfășoară, miercuri dimineața, 82 de percheziții în județele Mureș, Harghita, Covasna, Cluj, Brașov, Galați, Sibiu și în București la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014 — 2015, mai multe persoane din județele Mureș și Harghita, prin intermediul unor cetățeni unguri, ar fi înființat trei societăți comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenți economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă și a impozitului pe profit datorat statului și a însușirii respectivelor sume de bani.

"După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârșirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. În urma perchezițiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. De asemenea, la acțiune participă și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș", precizează IPJ Mureș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus