Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Referatul pentru încetarea mandatului lui Cindrea este în mapa prefectului

Referatul pentru încetarea mandatului lui Cindrea este în mapa prefectului

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au depus astăzi la sediul Instituției Prefectului un referat prin care solicită prefectului Sibiului să constate încetarea înainte de termen a mandatului președintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea. Referatul a fost întocmit ca urmare a comunicării de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dispozitivului hotărârii prin care Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

Solicitați să comunice care sunt următorii pași până la emiterea ordinului de prefect care constată încetarea de drept a mandatului înainte de termen, reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat că aceste informații vor fi furnizate în zilele următoare.

Ioan Cindrea nu a putut fi contactat pentru a comenta situația. Zilele trecute, reprezentanții CJ Sibiu au emis un comunicat prin care anunțau că nu consideră necesară încetarea înainte de termen a mandatului lui Cindrea, având în vedere că sentința pronunțată de Înalta Curte este cu suspendare și nu interzice drepturile de a alege sau de a fi ales. Însă în referatul înregistrat astăzi de CJ Sibiu la Instituția Prefectului, este amintită și decizia 18/2015, prin care completul de 7 judecători al Înaltei Curți a stabilit că, indiferent dacă pedeapsa privativă de libertate este suspendată condiționat, prevederile legale pentru încetarea mandatului înainte de termen trebuie puse în aplicare.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/23/un-cu-suspendare-inalta-curte-respins-contestatia-lui-cindrea/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian

Acum 8 ani

In sfarsit condamnatul Cindrea va pleca din viata politica, binenteles pe usa din spate, ca daca avea o farama de onoare in el isi dadea demisia dar nu poti cere omului ceea ce nu are. Sper ca si nevasta condamnatului sa isi dea demisia din functia de director OPC Sibiu. Iar daca isi va mai da si Suditu demisia de la Psd atunci intradevar "a iesit si soarele la PSD Sibiu".
Raspunde

SIBIU Airport

Acum 8 ani

Pacat, Cindrea chiar este un om de valoare si singurul care a facut pana acum ceva pentru judetul Sibiu.
Raspunde

D

Acum 8 ani

A facut intradevar ceva....judetul de rusine
Raspunde

rudi

Acum 8 ani

E plin cimitirul de oameni de neinlocuit...
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

"Referatul pentru încetarea mandatului lui Cindrea este în mapa prefectului" Pana cand nu-si pune Mitropolia parafa, nu se intampla nimic. Trio-ul Mitroplit+Sitterli+Cindrea e ca Sfanta Treime: Trei-in-Unul-si-Unul-in-Trei..
Raspunde

Lascar

Acum 8 ani

PSD pedaleaza pe religie, indiferent de confesiune, fiindca religia controleaza masa electorala de votanti, in special din mediul rural. Prosti, da' multi...
Raspunde

Sorina Zamfiroiu

Acum 8 ani

Oare isi va lua si cohorta de lipitori de afise (lipitori in general)? Neamuri, prieteni, prietene, parteneri de "afaceri" ,soti, sotii s.a.m.d , pe care i-a varat in institutiile si societatile subordonate C.J. Poate ar trebui sa le plateasca astora (retroactiv, fireste) salariile din buzunarul propriu - ca tot l-a initiat in asta domnul Sava (felicitari, domnule Sava), ca tot abuz in serviciu se numeste. "Art. 13 - Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.Art. 132*) - În cazul infracţiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.*) Art. 132 a fost introdus de L. nr. 521/2004, publicată în M.Of. Nr. 1.123 din 29 noiembrie 2004, care a intrat în vigoare la data de 02.12.2004.(LEGEA Nr. 78*)din 8 mai 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie) Ne mai gandim la dumneavoastra si la aceste aspecte, domnule Cindrea. Sa aveti un viitor precum ne-ati facut noua viata, adica la limita saraciei. _____________
Raspunde

Eugen

Acum 8 ani

Daca de demisie de onoare nu a auzit,macar sa-i reamintim de momentul in care spunea ca e rusine ca e sibian,in caz ca poate a uitat acel moment,dar ce sa ceri de la un nesimtit imbuibat?ma rog sa-l caute dna-ul si pe el
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus