Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO – VIDEO Un sibian a a creat cea mai frumoasă Dacia 1100 din istorie

03 Martie 2016 08:56

FOTO – VIDEO Un sibian a a creat cea mai frumoasă Dacia 1100 din istorie

Alexandru Mariș este absolvent al Liceului Gheorghe Lazăr din Sibiu și student la Facultatea de Design de Produs și Mediu din Brașov. Mai important de atât, Alexandru este celebru pe internet pentru conceptele sale menite să readucă la viață, în mileniul trei, modele vechi ale Dacia.

Cel mai recent exemplu este modelul 1100 Roadster, o reinterpretare modernă a celebrei Dacia 1100. Desenele lui Alexandru au devenit virale pe internet, fiind publicate de site-uri și reviste din întreaga lume.

Alexandru și-a descoperit pasiunea pentru design și automobile în urmă cu zece ani, când a început să deseneze din distracție.

dacia 1

”La început nu erau deloc reușite dar cu multa muncă am reușit încet să dau un aspect cât mai bun desenelor. A fost de mare ajutor suportul mamei mele care mă încuraja să continui oricât de urâte erau desenele. Util a fost și internetul de unde am învățat cam tot ce știu și unde mă puteam inspira de la alți oameni, mult mai buni decât mine. Nu am urmat niciun curs de desen, modelare 3D sau Photoshop, am reușit să învăț totul de unul singur. Prin 2007 am început să lucrez într-un program de modelare 3D, lucru care m-a ajutat foarte mult la perceperea formelor și a funcționalității în design. Apoi, de prin 2012, am trecut complet de la desenul pe hârtie la desenul digital cu ajutorul unei tablete grafice. Evoluția este destul de înceată ținând cont că am început deja de 10 ani, dar pot zice în mod sigur că în fiecare an am venit cu ceva mai bun”, a povestit Alexandru pentru Turnul Sfatului, într-un interviu acordat anul trecut.
dacia 3

dacia 4

Creațiile originale ale lui Alexandru le puteți vedea aici.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2015/02/08/un-sibian-a-creat-cea-mai-frumoasa-dacia-pe-care-ai-vazut-o-vreodata-video/

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

ToTo

Acum 4 ani

kkt pe lakat, iaca-aci desene
Raspunde

fausr

Acum 4 ani

X ToTo: A desena o masina e o arta complexa. Este o combinatie reusita intre arta si cultura tehnica. Degeaba desenezi frumos atata timp cat nu respecti anumite reguli ce tin de respectarea proportiilor , capacitatea de executie si capacitatea de a putea transpune acel "desen" intr-un model functional. Probabil ca la modul in care te exprimi nu intelegi mare lucru si asta nu e nici o problema, fiecare judeca cu ceea ce are in cap. dar daca nu stii sa apreciezi munca unui artist macar fa bine si taci atata timp cat nu ai decat rahat in loc de minte. Tine-ti mizeriile pentru cocina in care traiesti si lasa-i pe cei care au cunostintele si capacitatea de a da un verdict sa se exprime. Parerea ta spune-o in gand sau cand stai pe tron. Felicitari Alex !
Raspunde

jon

Acum 4 ani

Foarte bine !!! Tot inainte cu invatia !
Raspunde

jon

Acum 4 ani

Foarte bine !!! Tot inainte cu inovatia !
Raspunde

Georg nui Gheorghe

Acum 4 ani

care vrea un virus deschide http://alexandrumaris.ro/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus