Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Medicii din mai multe spitale din țară vor intra în grevă. La Sibiu nu s-a discutat nimic.

Medicii din mai multe spitale din țară vor intra în grevă. La Sibiu nu s-a discutat nimic.

 

Medicii din mai multe spitale din România au anunțat că vor intra din 21 martie în  grevă japoneză, fiind nemulțumiți, printre altele, de legea salarizării și de condițiile de muncă. La Sibiu, deocamdată, nu s-a discutat și nu se știe nimic, dar sindicatele ar răspunde afirmativ unei astfel de acțiuni.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România şi Federaţia Sindicală „Hipocrat " au anunțat, joi, că declanșează începând cu 21 martie grevă de tip japonez în toate unitățile sanitare în care au membri. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de reglementările legale privind salarizarea unitară, de acordarea sporurilor calculate la salariul efectiv, dar şi de faptul că normele de muncă şi pauzele nu sunt respectate, potrivit Mediafax.

La nivelul județului Sibiu nu s-a discutat și nu se știe nimic de această grevă.

„Nu am nicio informație de la conducerea noastră federativă cu privire la aceste acțiuni. Eu nu prea cred, cel puțin până acum nu prea am văzut medici în grevă.  Dar poate o să văd acum. Pentru noi presiunea și motivația ar fi noua lege a salarizării. În cadrul consiliului național de luna aceasta s-ar putea discuta această chestiune” , a declarat Dan Pirnoiu, liderul Sindicatului Sanitas Sibiu.
Dacă va exista o problemă care să intereseze sindicaliștii sibieni, aceștia spun că vor avea o discuție.
“Dacă există o problemă care să ne intereseze și pe noi, atunci sigur că putem face o discuție. Stabilim o strategie legată de ceea ce vrem noi să facem și în funcție de asta putem face acțiuni de protest, dar nu direct grevă. În final dacă lucrurile nu se rezolvă se poate ajunge la conflictul major. Dar să intri direct în grevă este o chestiune mai delicată”,  a adăugat Dan Pirnoiu.
La Sibiu, Sanitas are 2200 de membri din unitățile de asistență socială și asistență medicală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus