Silvia Macrea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu, ne-a mărturisit că are o rețetă specială pe care o pregătește atunci când are puțin timp liber și care se bucură de un mare succes: clătite cu creier.
,,Este o rețetă pe care am învațat-o la 17 ani. Clătitele se fac fără zahăr și recomand să fie servite cu un sos mai picant alături,” spune Silvia Macrea.
Clătite cu creier la cuptor
Ingrediente:
-12 clătite
-500 g creier de porc
-400 g smântână
-3 linguri făină albă de grâu
-1 lingură sare
-2 g piper negru
-2 g piper alb
-50 ml ulei
Creierul spălat și tăiat mărunt se pune la prăjit în ulei. După 10 minute se adaugă făina de grău amestecată în smântână. Se amestecă continuu până se încheagă și se adaugă sarea și piperul.
Clătitele preparate sunt umplute cu compoziția de creier și sunt rulate.
Într-un vas uns cu unt se așează clătitele una lânga alta. Se ung cu un sos alb și se pun la cuptor, la foc mic, timp de 20 de minute.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2727
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Alte natiuni erau demult reunite - noi lucru slab
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
Q
Acum 1 oră
Q
Acum 1 oră
Q - erau limacși