Vineri,
12.09.2025
Innorat
Acum
19°C

Clătitele cu creier - rețeta specială a Silviei Macrea

Clătitele cu creier - rețeta specială a Silviei Macrea

Silvia Macrea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu, ne-a mărturisit că are o rețetă specială pe care o pregătește atunci când are puțin timp liber  și care se bucură de un mare succes: clătite cu creier.

,,Este o rețetă pe care am învațat-o la 17 ani. Clătitele se fac fără zahăr și recomand să fie servite cu un sos mai picant alături,” spune Silvia Macrea.

Clătite cu creier la cuptor

Ingrediente:

-12 clătite

-500 g creier de porc

-400 g smântână

-3 linguri făină albă de grâu

-1 lingură sare

-2 g piper negru

-2 g piper alb

-50 ml ulei

Creierul spălat și tăiat mărunt se pune la prăjit în ulei. După 10 minute se adaugă făina de grău amestecată în smântână. Se amestecă continuu până se încheagă și se adaugă sarea și piperul.

Clătitele preparate sunt umplute cu compoziția de creier și  sunt rulate.

Într-un vas uns cu unt se așează clătitele una lânga alta. Se ung cu un sos alb și se pun la cuptor, la foc mic,  timp de 20 de minute.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

1 comentarii

geo

Acum 9 ani

Grețoasă rețeta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus