Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Jacob, fratele mai mic al lui Benjamin, și-a deschis restaurant. Nu-i chiar rău

Jacob, fratele mai mic al lui Benjamin, și-a deschis restaurant. Nu-i chiar rău

De la Big Mama, la Super Mama, la Benjamin Steakhouse și, acum, la Jacob. Un scurt traseu al lanțului de restaurante sibiene în creștere, restaurante cu același proprietar. Ultimul deschis – Jacob Grillhouse – pariază pe un loc mai puțin convențional: ieșirea din Sibiu. Mai precis, aproape de intrarea la Zoo și peste drum de Hotel Hilton. Când am ajuns noi la ”grătarul lui Jacob”, numărul ospătarilor – patru – îl depășea pe cel al clienților – doi. Iar după ce noi am egalat scorul, două domnișoare l-au răsturnat în favoarea clienților. Prima impresie – în afara faptului că nu e deloc înghesuială – e de ”acasă”. Căci în ciuda faptului că e ”open space”, fără separeuri, noua construcție în care a fost amenajat restaurantul are majoritatea pereților de sticlă. Deci multă lumină naturală extrem de plăcută. O mică terasă a fost amenajată și în partea din spate, înspre pădure - unde au fost defrișate bălăriile, semne bune pentru relaxante seri de vară (poate ar fi totuși o idee bună să renunțe la boxele ce inundă sonor – deși muzica e bună - și proximitatea exterioară a restaurantului).

jacob grillhouse 1 (Copy) Meniul e potrivit la consistență. La preț, este în zona peste medie: supele pornesc de la 12 lei, burgerii ”împrumutați” de la Benjamin Steakhouse – de la 24 de lei, iar salată sub 24 de lei nu găsești. Găsești în meniu, printre altele, paste, pește (somon, biban și doradă), aperitive de genul foie gras sau carpaccio de vită, de altfel vita fiind principala carne pentru preparatele pregătite pentru ”cuptorul josper cu cărbuni”: T-bine, coaste, antricoate sau mușchi. Băuturile sunt, de asemenea, alese cât se poate de atrăgător.

jacob grillhouse 2 (Copy)

Noi am ales o supă cremă de morcov, o porție de penne carbonara și un osso buco (nu vine cu mămăligă, așa că am cerut alături niște asparagus). Preparatele (în porții care nu excelează la capitolul cantitate) au venit într-un timp extrem de decent. Adică repede, dar și la temperatura potrivită. Supa cremă – pe lângă aranjamentul care punea automat în funcțiune papilele gustative – a fost de-a dreptul delicioase. Pastele – nu că ar fi neapărat mare filosofie într-un asemenea preparat, dar prin Sibiu dai adesea de restaurante care nu pun mare atenție la detalii mărunte – au fost de asemenea cât se poate de gustoase. La osso buco, însă, ne-am cam rezerva în a lăuda. Carnea a rămas cam uscată, iar gremolata (care, după unii, ar da tot gustul eram cam timid prezentă prin farfurie). Nu a fost de respins preparatul, dar nici de primă mână. Am avut la desert și o tartă de ciocolată pe blat de alune și cu ceva sos de vanilie alături. Bun, dar nu de genul deserturilor de la Bonfire, de exemplu. Nota adusă într-o cutiuță de lemn aduna în total 95 de lei: 8 pentru apa minerală de trei sferturi de litru, 12 lei pentru supa cremă, 18 – pentru paste, 32 – pentru osso buco, alți 11 lei pentru sparanghelul de alături și 14 lei pentru desertul botezat ”chocolate extreme”.

jacob grillhouse 3 (Copy)

Moise prin deșert

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Curios

Acum 6 ani

Inca o data ovidiu strajan arata cum se face treaba buna in sibiu . Un om serios si dedicat .
Raspunde

Tudor

Acum 6 ani

nu mai mancati de la ovrei. astia tot zgarciti au ramas
Raspunde

gica fara frica

Acum 6 ani

12 lei pentru o supa cremă, 14 lei pentru desert - o bucata de ciocolata. mare prostie! sunt curios cati clienti o sa fie in zilele calduroase de la vara - asta daca o sa reziste pana atunci.
Raspunde

Magda

Acum 6 ani

Farfuriile devin tot mai mari si portiile tot mai minuscule, ne vor trebui lupe ca sa vedem ce servim !
Raspunde

grup de turisti

Acum 6 ani

nu te obliga nimeni sa mananci acolo. poti sa mergi la prima si kontiki oricand...
Raspunde

Iana cristian

Acum 5 ani

Sunt inca la masa la restaurantul Jacob si nu stiu daca eate alegerea cea mai buna pentru multi dintre voi. Mancarea este buna, simpla cu un gust normal, poate prea normal pentru decorul frumos, amplasarea si personalul amabil. Preturile sunt ok, insa managerul restaurantului este foarte slab, deloc pregatit, si sfatul meu este sa fie schimbat inainte ca reataurantul sa fie inchis sau vandut datorita incompetentei sale. Un singur exemplu: salata de fructe de mare (nu va sfatuiesc sa comandati) nu este deloc salata de fructe de mare! Legume pane, salata cu dresing balsamic, si aruncate ici colo un inel de calamar plin de ulei, baby calamar minuscul, si ...cam atat... Pacat de investitia efectuata...sfatul meu pentru dl patron: "alegeti oameni competenti pentru functia de manager"... si inchei cu o nota buna: nota de plata a venit cu discount 10%... chelnerul a intervenit langa un manager care nu pricepe ca fructele de mare nu sunt legume pane. Seara frumoasa tuturor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus