Duminică,
26.10.2025
Partial Noros
Acum
13°C

Am testat cel mai profitabil restaurant sibian și i-am aflat secretul

Am testat cel mai profitabil restaurant sibian și i-am aflat secretul

Având cele mai multe unități deschise sub aceeași umbrelă și fiind cel mai profitabil, lanțul Super Mama este probabil restaurantul sibian cu cei mai mulți clienți. Localnici și turiști deopotrivă îi trec pragul în număr mare zi de zi, motiv pentru care am mers zilele trecute să-i testez preparatele ca să-i aflu secretul.

Am ales restaurantul de pe strada Nicolae Bălcescu pentru că este aproape de redacție, dar și din speranța că, fiind o clădire mare, istorică, voi găsi aici răcoare. Din acest punct de vedere m-am înșelat pentru că la ora prânzului abia găsești un loc liber la Super Mama, e un continuu du-te vino, agitație, strigăte din toate colțurile și o temperatură nu cu mult diferită de cea de afară.

Am mers cu valul și m-am așezat la coadă să împing tava în rând cu lumea. Dintr-o varietate bogată de mâncare, bazată pe ciorbe asezonate cu felul doi, eu am ales o ciorbă de perișoare, cartofi gratinați la cuptor și chifteluțe în sos marinat, plus o salată de vară acră.

Apoi, cu tava în mână, mi-am găsit cu dificultate un scaun la masă. În timp ce mă strecuram prin mulțime auzeam numai ”Haideți, cine-i următorul?!”, ”Toaleta? 8786# și butonul roșu!”, ”Haideți, înaintați, vă rog!”, ”Ce avem aici? Pomana porcului?”... fiind aglomerație mare, doamna de la casă trebuie să strige ca să se facă auzită. Combinat cu vânzoleala fără oprire, plescăituri și vociferări, nu prea pot să spun că a fost o masă tihnită.

Mâncarea este însă altă poveste. Totul este proaspăt gătit, rețetele sunt simple, familiare și porțiile generoase. Mănânci de te saturi și ai parte de gusturi care-ți amintesc de acasă, de ciorba făcută de mama, ori tocana ei... probabil de aici și numele lanțului de restaurante - Ca la mama acasă. Până și varza acră se simțea că este făcută de ei și avea o textură crocantă, semn că era fresh. Cred că, de fapt, acesta este secretul succesului Super Mama: Preparate clasice, cu gust, făcute pe loc.

Prețul nu aș spune că este tocmai mic, în sensul că pot găsit lejer câteva restaurante unde meniul zilei este la același preț sau poate chiar mai accesibil. Pe toate cele descrise mai sus, plus o apă minerală și o chiflă, am plătit puțin peste 42 de lei. Fiecare decide singur dacă este mult sau puțin pentru o masă de prânz îndestulătoare.

Concluzia? Atmosfera este una de cantină, agitație multă la ora de vârf, înghesuială, cald, dar mâncarea este de calitate și bună la gust. Oamenii merg totuși pentru mâncare și revin pentru că le place. Așa se explică faptul că Super Mama hrănește zilnic o armată de sibieni și turiști flămânzi.

În baza acestei experiențe, eu le-aș propune motto-ul: ”Cine gustă o dată, nu se mai lasă dus din Sibiu”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Titi

Acum 1 an

Că e proaspătă mâncarea, nu contrazic, nu știu. Că e ieftină, mie așa mi se pare. Dar să zici că e bună ca la mama acasă, asta deja e o problemă. Dacă gătea mama așa prost, fugeam de acasă din clasa patra. Mă gândesc doar că mama patronului a fost mai puțin pricepută și omul n-are de unde să știe cum gatesc alte mame. Cât despre puhoiul de lume care manancă acolo, e cam ca ciorba de burtă de știți voi unde. Ieftin și mult nu e automat și bun.
Raspunde

Nu sunt de acord

Acum 1 an

Cine gustă o dată, nu se mai lasă dus din Sibiu”...ba da...sa se ducă cât văd cu doi ochi...mai ales aia " dă vale"...sunt destui aici, ba, chiar prea mulți ...
Raspunde

Barosanu

Acum 1 an

Nelipsitul exponent al pitoreștilor comunități endogame de păstori din mărginime care cum a descoperit încălțările și apa curentă se și crede urmașul lui Brukenthal și al Mariei Tereza și e deranjat de tot ce vine mai de la sud de Broscăria lui mitteleuropeană.
Raspunde

Pastor Marginas

Acum 1 an

Parerea mea, ca si "fast food" Super Mama" bate la popoul gol orice lant "international" de genul ("mec", "bargar ching", "sabuei", "chei-ef-si" si asa mai departe). Si ma bucur ca este asa, n-as da nici doi bani pe carnita umpluta cu bicarbonat de la lanturile americane. Super mama face bine ce face, asa cum ati spus: serveste mancare proaspata si familiara celor care ii trec pragul. Preturile ar putea fi usor mai scazute, dar hei, atata timp cat au clienti si calitatea este ok, de ce ar scadea pretul? Singurul lucru care m-a deranjat usor de la ei, este ca de cateva ori cand am cerut "saorma fara sosuri", nenica ala uita de preferinta mea si turna si sosul - exact ce incercam sa evit. Dar pentru ca era ora de varf si aglomeratie, i-am inteles (s-a intamplat cam de vreo 2 ori din 20 de vizite, deci...trecem cu vederea).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nobody

Acum 1 an

Cica cartofii gratinatii la cuptor, pai cum ii gratinezi altcumva, genio? Alta perla, varza facuta de super mamma! Nu stiu daca sa rad ori sa plang.
Raspunde

Flo

Acum 1 an

Prietene, S.M. chiar pune peste 20 tone de muraturi in fiecare toamna. Iti zic din interior!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobo

Acum 1 an

De 2 ori in viata mea am fost nevoit sa "mananc" la ei, de 2 ori dureri de burta...toxi infectie alimentara, nu au nici cele mai elementare notiuni de igiena. O cantina prapadita cu pretentii de restaurant. Hai sa fim seriosi. Cele mai proaste restaurante din Ardeal sunt in Sibiu...din pacate.

Raspunde

Bula

Acum 1 an

daca esti obisnuit gu praz-----------
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Nu bună mâncarea, Doar dacă ești oltean emigrant îți place,
Raspunde

Dany

Acum 1 an

Merg si eu cam odata pe luna. Mancarea gatita este buna, ptr. ca se gateste la cantitate si ea se aduce la punctele de service, nu se gateste acolo (doar shaorma si ochiuri se fac acolo si inca cateva chestii). Am observat o abordare putin ciudata care m-a pus in situatii negative. 1. Am luat meniul zilei snitel cu piure si varza (am vrut sa comand altceva cand mi-am "creat meniul" insa nu poti sa-ti alegi chiar orice - la snitel mi-a pus o bucatica mica, i-am zis vanzatoarei ca nici un copil mic nu s-ar putea satura cu bucatica aia..mi-a zis ca la meniul zilei ala-i gramajul, daca vreau mai mare sa cumpar separat. 2. Era reclama cu pomana porcului cu un pret destul de ok, parca vreo 19 lei sau asa ceva. Cand comand ma intreaba, doriti si mamaliga si salata? Deci pomana porcului fara nimic era pretul afisat, iara la deruta..cred ca mama acasa nu-mi facea asa faze! O alta data mi-am laut o sticla de limonada facuta de ei, ca arata foarte bine..insa avea un puternic gust de clor si nu am putut sa beau toata sticluta respectiva. In rest, mancarea este buna chiar decenta la pret daca este sa comparam cu alte optiuni de pe centru.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

Portii generoase? Fiti serios! Trei linguri de asa-zisul pilaf de orez, 10 lei. Preturi prea mari, portii mici, gustul asa si asa. Daca vreti mancare ca la mama acasa si portii generoase, mergeti la B.. d.. t.. Acolo, da. N-am putut sa mananc toata portia de ficatei cu pilaf, cu toate ca am intrat acolo ca mi-era o foame... Si preturile nu sunt mai mari decat la restaurantul pe care l-ati vizitat.
Raspunde

T.

Acum 1 an

asa-i. se zgarcesc pana si la produsele ieftine - precum orezul, pe care-l intind in strat subtire pe farfurie, sa para mai mult, dar de fapt e putin - probabil mai putin decat ar trebui.
Raspunde

VladDracu

Acum 1 an

De jegul de pe jos de ce nu ati specificat nimic? Sau de mustele care circula in voie prin vitrine? Local mai insalubru ca ala nu am vazut nici in gara....
Raspunde

Bocuse

Acum 1 an

Chifla era inclusa in pret nu ai platit-o separat.
Raspunde

Nonick

Acum 1 an

Văd că în continuare pe pietonala orașului turistic Sibiu există restaurante care nu au meniul afișat tradus în limbi de circulație internațională. Am asistat fix în acest Super Mama la scene care ar fi fost comice dacă nu ar fi fost tragice, cu turiști străini exersând "limba gimnastică", încercând să înțeleagă de la personalul nu prea vorbitor de limbi străine ce este în ofertă, ce se poate mânca în această locație. Nu mi s-a întâmplat asta în nici o țată străină în care am umblat, peste tot există "subtitrare" măcar în engleză.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus