Având cele mai multe unități deschise sub aceeași umbrelă și fiind cel mai profitabil, lanțul Super Mama este probabil restaurantul sibian cu cei mai mulți clienți. Localnici și turiști deopotrivă îi trec pragul în număr mare zi de zi, motiv pentru care am mers zilele trecute să-i testez preparatele ca să-i aflu secretul.
Am ales restaurantul de pe strada Nicolae Bălcescu pentru că este aproape de redacție, dar și din speranța că, fiind o clădire mare, istorică, voi găsi aici răcoare. Din acest punct de vedere m-am înșelat pentru că la ora prânzului abia găsești un loc liber la Super Mama, e un continuu du-te vino, agitație, strigăte din toate colțurile și o temperatură nu cu mult diferită de cea de afară.
Am mers cu valul și m-am așezat la coadă să împing tava în rând cu lumea. Dintr-o varietate bogată de mâncare, bazată pe ciorbe asezonate cu felul doi, eu am ales o ciorbă de perișoare, cartofi gratinați la cuptor și chifteluțe în sos marinat, plus o salată de vară acră.

Apoi, cu tava în mână, mi-am găsit cu dificultate un scaun la masă. În timp ce mă strecuram prin mulțime auzeam numai ”Haideți, cine-i următorul?!”, ”Toaleta? 8786# și butonul roșu!”, ”Haideți, înaintați, vă rog!”, ”Ce avem aici? Pomana porcului?”... fiind aglomerație mare, doamna de la casă trebuie să strige ca să se facă auzită. Combinat cu vânzoleala fără oprire, plescăituri și vociferări, nu prea pot să spun că a fost o masă tihnită.
Mâncarea este însă altă poveste. Totul este proaspăt gătit, rețetele sunt simple, familiare și porțiile generoase. Mănânci de te saturi și ai parte de gusturi care-ți amintesc de acasă, de ciorba făcută de mama, ori tocana ei... probabil de aici și numele lanțului de restaurante - Ca la mama acasă. Până și varza acră se simțea că este făcută de ei și avea o textură crocantă, semn că era fresh. Cred că, de fapt, acesta este secretul succesului Super Mama: Preparate clasice, cu gust, făcute pe loc.

Prețul nu aș spune că este tocmai mic, în sensul că pot găsit lejer câteva restaurante unde meniul zilei este la același preț sau poate chiar mai accesibil. Pe toate cele descrise mai sus, plus o apă minerală și o chiflă, am plătit puțin peste 42 de lei. Fiecare decide singur dacă este mult sau puțin pentru o masă de prânz îndestulătoare.
Concluzia? Atmosfera este una de cantină, agitație multă la ora de vârf, înghesuială, cald, dar mâncarea este de calitate și bună la gust. Oamenii merg totuși pentru mâncare și revin pentru că le place. Așa se explică faptul că Super Mama hrănește zilnic o armată de sibieni și turiști flămânzi.
În baza acestei experiențe, eu le-aș propune motto-ul: ”Cine gustă o dată, nu se mai lasă dus din Sibiu”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: cornica super mama , super mama sibiu , restaurant super mama , Super Mama , mancare sibiu , stiri sibiu
Vizualizari: 21357


Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Adi
Acum 2 ore
X
Acum 4 ore
Toto
Acum 4 ore
Un sibian
Acum 4 ore
Ina