Duminică,
18.05.2025
Innorat
Acum
7°C

Topul celor mai profitabile restaurante din Sibiu. Grupul „Super Mama” e pe locul 5 la nivel național, în funcție de profit

Topul celor mai profitabile restaurante din Sibiu. Grupul „Super Mama” e pe locul 5 la nivel național, în funcție de profit

Cu un profit net de 2,9 milioane de euro în 2022, Bliss SRL din Sibiu este pe locul 5 la nivel național într-un clasament al celor mai profitabile societăți care au ca domeniul principal Codul CAEN 5610, care include activitatea de ”servire a mesei pentru clienți”. Înaintea sa sunt societățile care dețin franciza unor branduri mult mai celebre:  Donald’s, KFC, Spartan și Mesopotamia.

Turnul Sfatului a consultat datele site-ului topfirme.ro și a realizat un clasament al restaurantelor din Sibiu în funcție de cifră de afaceri, număr de angajați și profit. La toate cele trei categorii cel mai bine stă societatea care strânge cele 6 restaurante Super Mama, Benjamin Steakhouse & Bar și Jacob Grill House.

Super Mama, Pizza Roma din Mediaș și Rabbit Hole and Soup

În funcție de profit pe primul loc în județ se află, așa cum am arătat și mai sus, societatea Bliss SRL, cu 2,9 milioane de euro. Este urmată de Casagrande SRL Mediaș, societate care are în portofoliu Pizza Roma și Trattoria, precum și o sală de nunți din municipiul din nordul județului.

Pe locul 3 se află Host Sib SRL, societatea care deține Rabbit Hole and Soup, ea având la finalul anului 2022 un profit net de peste 600 de mii de euro.

Peste 500 de mii de euro a avut și Restaurantul Casa Frieda, prin societatea Juventus SRL. Mai jos de această poziție, profitul scade la sub 400 de mii: Cabana Valea Aurie, Restaurantul New York, Tiffany de la Pârtia Oncești și Jap-Jap sunt și ele în top.

Pe ultimele trei poziții din ”top 20” sunt Simpatico, Hanul Veștem și Music Pub, cu un profit între 177 și 183 de mii de euro.

Sursa foto: Facebook / Benjamin Steakhouse Sibiu

”Odată cu ieșirea din pandemie s-a înregistrat o creștere a traficului pe drumurile României”

Ovidiu Străjan spune că cifrele din 2023 sunt și mai bune decât cele din 2022.

”Anul 2022 a fost un an plin de provocări dar care în cazul nostru s-a terminat cu rezultate foarte bune. În ciuda provocărilor economice, a celor de pe piața muncii din HORECA, veniturile noastre au fost în creștere pentru că brandurile pe care le deținem au continuat să fie printre cele mai apreciate din Sibiu.

În tot acest timp ne-am asigurat că standardele noastre de calitate nu sunt afectate.

A trebuit să facem față unor creșteri semnificative a prețurilor la materiile prime, dar acest fapt ne-a impulsionat să eficientizăm operațiunile din Bucătăria Centrală și am crescut numărul de materii prime prelucrate în facilitățile proprii (măcelărie și brutărie).

Am reușit să păstrăm calitatea produselor și a serviciilor iar în unele cazuri să îmbunătățim sau să creștem experiența avută în locațiile noastre.

Astfel în 2022 am renovat restaurantul Jacob Grillhouse, iar designul modern, meniul nou și echipa dedicată au contribuit toate la creșterea atractivității acestei locații.

Lanțul de restaurante Super Mama a  beneficiat de impactul pozitiv al unei noi locații și anume  Super Mama Șelimbăr, care este un restaurant de tip Drive Thru. Acesta a devenit în scurt timp unul dintre cele mai vizitate restaurante din rețea”, spune Străjan.

El explică faptul că tendința de anul trecut a fost de creștere a restaurantelor din zona drumurilor naționale, extrem de circulate în acest an.

”Odată cu ieșirea din pandemie s-a înregistrat o creștere a traficului pe drumurile României, iar de această creștere am beneficiat și noi cu restaurantul Poiana Bradului.

Toate acestea au fost posibile pentru că nu ne-am oprit, nu ne-am restrâns ci dimpotrivă am continuat să investim în fiecare din brandurile care ne reprezintă și să acordăm o atenție sporită fiecărui om care ne trece pragul”, a mai spus Străjan.

Bliss SRL este proprietarul rețelei de restaurante Super Mama, a restaurantului MO’s, a restaurantelor Benjamin Steakhouse și Jacob Grillhouse precum și a restaurantului Poiana Bradului.

Clasamentul restaurantelor din Sibiu după profit

  1. BLISS SRL (Super Mama) - 12,7 milioane lei (2,9 milioane euro)
  2. CASAGRANDE SRL (Mediaș: Pizza Roma, Trattoria, sală de nunți) - 3,9 milioane lei (880.521 euro)
  3. HOST SIB S.R.L. (Rabbit Hole and Soup) - 2,7 milioane lei (609.711 euro)
  4. JUVENTUS S.R.L. (Casa Frieda) 2,5 milioane lei (567.805 euro)
  5. SARA SUN SRL (Cabana Valea Aurie) 1,7 milioane lei (376.117 euro)
  6. MEX & CO SRL (Restaurant New York) 1,6 milioane lei (362.065 euro)
  7. TIFFANY & COLE SRL (Restaurant Tiffany Păltiniș)1,5 milioane lei (335.055 euro)
  8. JAP MOOD S.R.L. (Jap-Jap Sibiu) 1,4 milioane lei (326.816 euro)
  9. RO SRL 1,4 milioane lei (313.217 euro)
  10. SILVA SA (Restaurant Silva) 1,1 milioane lei (249.905 euro)
  11. SIBIENII LA TAIFAS SRL (Restaurant La Taifas) 1,1 milioane lei (242.366 euro)
  12. POPASUL AVRIG SRL (Restaurant Popasul Avrig) 985.234 lei (223.917 euro)
  13. TURTHA SWEET & SAVOURY S.R.L. (Cofetăria Turtha) 920.805 lei (209.274 euro)
  14. EMY IMPEX SRL (Restaurant La Dobrun) - 887.612 lei (201.730 euro)
  15. LA NELU KLEIN S.R.L. (Restaurant Nelu și Klein) 849.398 lei (193.045 euro)
  16. SUPORTER SRL (Restaurant Suporter) 835.089 lei (189.793 euro)
  17. HERMANNSTADT MONTANA INTERNATIONAL SRL (Montana Garden) 822.576 lei (186.949 euro)
  18. SIMPATICO SRL 807.060 lei (183.423 euro)
  19. CARAIMAN SRL (Hanul Veștem) 785.064 lei (178.424 euro)
  20. MUSIC KIOSK S.R.L. (Music Pub) 781.749 lei (177.670 euro)

”Din cifra de afaceri există un profit între 10 și maxim 15%, dar înainte, acum câțiva ani, era 20%”

Horațiu Bujac este administratorul societății Host Sib SRL, societatea care deține Rabbit Hole and Soup, și explică ce fel de afacere este să deții un restaurant. Spune că cel mai mult contează echipa pe care ți-o creezi, dar și mediul de afaceri al urbei în care îți dezvolți activitatea.

”Cifra de afaceri pe care o avem în momentul de față se datorează în special echipei, a implicării și a motivației de a fi din ce în ce mai buni. Acele cifre, pe care le poate vedea oricine, care sunt inclusiv pe site-ul ANAF, sunt doar numere până la urmă, dar nimeni nu știe procentele, implicarea și cheltuielile (chirii, taxe, salarii, utilități, consumabile).

Stimulăm echipa prin bonusuri și procente, tocmai pentru ca angajații să fie implicați și mulțumiți cu serviciul lor, iar acestea ajută afacerea să-și fidelizeze clientela.

Majoritatea angajaților primesc, pe lângă salariile de bază, și comisioane din vânzări (de 10%) comisioane din preparate sau comisioane din cazări”, spune Bujac.

Societatea care în 2022 a fost pe locul 3 la profit a plecat de la 6 angajați și a ajuns la 40.

”Totul se datorează echipei. Am început cu 6 oameni și am ajuns în vară să fim o familie de 40 de persoane. Este o micuță fabrică, cum ne place să o denumim câteodată. Cotizăm și ajutăm economia. Cu fiecare agent economic care se dezvoltă, se ajută de fapt economia.

Angajații tot timpul își primesc salariile la timp, sunt recompensați extra pentru munca lor și pentru dedicare, plătim impozite și taxe la stat, iar totul se datorează cu adevărat echipei, investiției și implicării.

Administrația locală într-un oraș turistic nu poate funcționa fără mediul privat. Pentru dezvoltarea orașului, segmentul turism, credem într-un parteneriat intre administrația locală și ceilalți agenți economici din oraș”, spune administratorul soscietății.

Tot el spune că rata de profit în branșă era acum câțiva ani de 20%. A scăzut acum la 10%.

”Din cifra de afaceri există un profit între 10 și maxim 15%, dar înainte, acum câțiva ani, era 20%. ⁠Acest sector este în ultimii ani cel mai afectat (pandemie, măsuri fiscale), iar lipsa de predictibilitate poate să-ți afecteze investiția și munca depusă.

Posibilitatea de a funcționa cu echipa întreagă pe toate cele 12 luni aduce beneficii tuturor partenerilor și pentru asta suntem recunoscători”, mai spune Horațiu Bujac.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Clasamentul restaurantelor din Sibiu după cifra de afaceri

  1. BLISS SRL - 60,9 milioane lei (13,8 milioane euro)
  2. DABO INTERNATIONAL SRL - 10,4 milioane lei (2,4 milioane euro)
  3. JUVENTUS S.R.L. - 9,9 milioane lei (2,3 milioane euro)
  4. HOST SIB S.R.L. - 7,4 milioane lei (1,7 milioane euro)
  5. FOODLIKE SRL (Subway)- 6,9 milioane lei (1,6 milioane euro)
  6. MEX & CO SRL - 6,7 milioane lei (1,5 milioane euro)
  7. SILVA SA – (Restaurant Hotel Silva) 5,8 milioane lei (1,3 milioane euro)
  8. SARA SUN SRL - 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro)
  9. CASAGRANDE SRL- 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro
  10. EMY IMPEX SRL (Restaurant La Dobrun) - 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro)

BLISS SRL din Sibiu a avut în 2022 un profit de 2,9 milioane de euro. Mai mare decât al tuturor restaurantelor din județul Covasna, conform site-ului topfirme.ro. În acest județ, profitul societăților care au codul CAEN 5610 a fost de 2,4 milioane de euro, conform datelor topfirme.ro. Sunt aici 99 de agenți economici cu acest domeniu de activitate, care, împreună, au avut o cifră de afaceri de 18 milioane de euro. Societatea-mamă a restaurantelor Big Mama a adunat o cifră de afaceri de 13,8 milioane de euro.

Clasamentul restaurantelor din Sibiu după numărul de angajați:

  1. BLISS SRL - 190 angajați
  2. SILVA SA - 43 angajați
  3. LIMA COM SRL (Comfort Hotel Restaurant Miercurea Sibiului) - 43 angajați
  4. PELMOD SRL (Pensiunea Casiana) - 42 angajați
  5. POPAS LUPESCU SRL (Popasul Boița sau Popas Lupescu) - 39 angajați
  6. JUVENTUS S.R.L. - 36 angajați
  7. DABO INTERNATIONAL SRL - 31 angajați
  8. EMY IMPEX SRL - 28 angajați
  9. FOODLIKE SRL - 25 angajati
  10. TOTAL RIN S.R.L. (Restaurant-Hotel Autostrada Apoldul de Jos) - 25 angajați

Ce este Codul CAEN 5610

Această clasă include ”activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienți, fie că sunt serviți stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie ca mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau ca le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea și servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.

În Codul CAEN 5610 intră restaurante, bufete expres, restaurante fast-food, pizzerii, unități de, alimentație care servesc pentru acasă, vânzători ambulanți la tonete de înghețată, cărucioare mobile care vând mâncare și prepararea hranei la standuri din piețe”, se precizează pe site-ul codcaen.ro.

Sibiul, pe locurile 10 – 13 în acest domeniu la nivel național

Sunt în județul Sibiu 388 de agenți economici cu acest obiect de activitate, fiind astfel pe locul 12 la nivel național. Cele mai multe societăți care au acest cod Caen sunt în București (2.316 societăți), Constanța (1.174), Cluj (888), Timiș (707), Ilfov (644) și Brașov (566).

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, Sibiul ocupă locul 10 la acest profil economic, cu 91,4 milioane de euro. Mai mulți bani sunt în București (1,5 miliarde de euro), Constanța (289.9 mil.), Cluj (244,8 mil.), Brașov (174,3 mil. euro). La polul opus județele cu cei mai puțini bani rulați de aceste afaceri sunt în Ialomița (18,8 mil. euro), Covasna (18 mil. euro) și Giurgiu (14,7 mil. euro).

În funcție de numărul de angajați de firmele cu acest cod Caen, Sibiul se află pe locul 12 la nivel național, cu 2.123 de persoane. Cei mai mulți sunt angajați în București (25.917 persoane), Constanța (5.920), Cluj (5.160), Brașov (3.872) și Iași (3.716 persoane). Cei mai puțini sunt în județele Sălaj (496 persoane), Covasna (467) și Giurgiu (412 angajați).

După profitul înregistrat în 2022, Sibiul este pe locul 11, cu 16,2 milioane de euro. Conduce și aici Bucureștiul, cu 209,5 milioane euro, Constanța (61,5 mil), Cluj (39,4 mil.) și Timiș (28,7 mil.). Cel mai mic profit se găsește în Ialomița (3 milioane euro), Teleroman (2,6 mil.) și Covasna (2,4 milioane euro).

Profitul restaurantelor McDonald’s din România îl depășește pe cel al tuturor restaurantelor din județul Cluj. Premier Restaurants Romania SRL, firma care deține în România franciza Donald’s, a avut un profit în 2022 de 39,8 milioane euro. Mai mare decât profitul tuturor restaurantelor din județul Cluj. În acest județ, cele 888 de societăți cu acest domeniu de activitate au avut un profit de 39,4 milioane de euro. E vorba aici de 5.160 de angajați, 2,62% din totalul angajaților din județul Cluj. Societatea din Cluj cu cea mai mare cifră de afaceri, din acest cod CAEN, este Noodle Pack SRL (18,1 milioane de euro).

Clasamentul restaurantelor din România după cifra de afaceri

  1. PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL ( Donald’s) - 334,2 milioane euro
  2. US FOOD NETWORK SA (KFC) - 215,2 milioane euro
  3. SET-CORPORATION SRL (Mesopotamia) - 49,5 milioane euro
  4. AMERICAN RESTAURANT SYSTEM SA (Pizza Hut) - 27,9 milioane euro
  5. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (Spartan) - 27,3 milioane euro

Clasamentul restaurantelor din România după profit

  1. PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL ( Donald’s) - 39,8 milioane euro
  2. US FOOD NETWORK SA (KFC) - 16,2 milioane euro
  3. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (Spartan) - 3,7 milioane euro
  4. SET-CORPORATION SRL (Mesopotamia) - 2,9 milioane euro
  5. BLISS SRL Sibiu – Super Mama - 2,9 milioane euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

Din aceste statistici mai reiese și că Donalds și KFS sunt restaurantele cele mai frecventate la nivel național.
Raspunde

@Un sibian

Acum 1 an

Cele doua nu pot fi numite restaurante. Eventual, fast-food-uri.
Raspunde

@@un sibian

Acum 1 an

Se numesc restaurante de tip fast food! Dar de ce sa nu semnalizezi dacă ai ocazia …
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

3 meleoane de ieuro profit. Frumos. 99% dintre ipocritii care baga steak de vita la 250 ron portia n.o sa miroasă banii aia in 2 generații, nu 1 an. Vad lista si profiturile si imi aduc aminte ca horeca totusi se plange, ca ei trebuie ajutati, sa isi tina terasa de pe centru cu 1 leu/mp, ca mai apoi sa vanda limonada la 20 de lei (vs 1 leu cat costa lamaia) si paste la 50 de lei. Asa se fac banii, daca mușterii platesc :)))
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Pai , nu-i prost cine cere...
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Niste snapani! Nu merita sa le treci pragul. De altfel, nu stiu niciun restaurant in Sibiu unde sa se manance bine sau ceva deosebit. A... nu ma luati cu fructele de mare, tinute in congelator 2 ani, apoi servite ca specialitati...
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Daca ar declara 50% din vanzari cei de la Kontiki ar depasi Super Mama...dar ei nu declara mai nimic.
Raspunde

!!!

Acum 1 an

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.

Raspunde

Ntz ntz ntz

Acum 1 an

Si culmea e ca tot ei au fost cei mai vocali cand Primaria a anuntat ca ar vrea sa mareasca taxele pe terase... ntz ntz ntz...
Raspunde

ID

Acum 1 an

1 leu / mp... No comment.
Raspunde

Evan

Acum 1 an

In multe cazuri plata se efectuează doar in baza notei de plata fără a fi eliberat bonul fiscal , dacă s-ar fiscaliza totul profiturile ar fi mult mai consistente! Degeaba se plang patronii, acesta e domeniul cu cea mai mare profitabilitate , adaosuri astronomice și evaziune la greu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Observ cā majoritatea comentariilor apartin unor contabili sau experti contabili, amatori desigur. Cel mai rāspândit hobby este acela de a tine socoteala banilor altora....
Raspunde

@sparrow

Acum 1 an

Observ ca habar nu ai ce înseamnă contabilitatea! Nu trebuie sa fi contabil ca sa realizezi ca atunci când plătești nota trebuie sa îți fie eliberat bon fiscal, nu doar nota de plata care NU ARE VALOARE FISCALĂ! Evaziune cât cuprinde , asta e domeniul Horeca.
Raspunde

Aviz bautorilor de limonada

Acum 1 an

Cine stie cum merg lucrurile in sectorul asta stie de schema cu nota. Era un restaurant pe cea mai frumoasa strada din Sibiu, facturau baietii 200 de lei pe zi si vindeau de 20.000. Sa nu te enervezi cand vezi ca se tot plang de 4 ani incoace? Tot noi sa le platim salariile angajatiilor? Sa mai plimbe ursul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bula

Acum 1 an

ce nu inteleg, barosani cum sunteti mergeti la restaurante scumpe si apoi va plingeti ca e prea scump.... Nu aveti bucatarie in casa, sua nu va pricepeti ?
Raspunde

Michael

Acum 1 an

Profit pe seama clientilor carora se ofera doar mizeri
Raspunde

Pintilie

Acum 1 an

Acum ceva timp in Sibiu era un comerciant care vindea de 2000 lei si la sfarsitul zilei marca pe casa sume enorme, de zeci de mii de lei,probabil era un mod de-a scoate "bani negrii la lumina"...
Raspunde

@pintilie

Acum 1 an

Ca sa marchezi pe casa vânzări de zeci de mii de lei cum spui tu, trebuie sa ai stocuri pe care sa le vinzi , vorbești sa nu adormi. Spălare de bani faci la servicii , consultanta și alte lucruri nu la mărfuri … Habarnistule, și tu comentezi :)
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

Acest mesaj a fost șters din cauza informațiilor eronate pe care le conține.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus