Luni,
20.09.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Carabulea, blocat în Dumbrava la doar trei etaje. Voia blocuri cu 17 niveluri

Carabulea, blocat în Dumbrava la doar trei etaje. Voia blocuri cu 17 niveluri

Omul de afaceri Ilie Carabulea a demolat clădirile fostei societăți Sitex din Dumbrava Sibiului, însă primarul Astrid Fodor a anunțat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că acolo nu se vor putea construi decât ansambluri rezidențiale cu un regim de înălțime de maxim trei etaje și mansardă.

”Nu se poate construi decât ceea ce prevede PUG-ul, în această zonă. Proprietarii au făcut odată un PUZ, dar acesta nu mai este acum valabil, și-a pierdut valabilitatea. Regimul de înălțime pentru această zonă, după noul PUG este parter, trei etaje și mansardă. Asta e voie să se facă, acesta e maximum. Nici nu știu dacă le mai trebuie un PUZ, dar deocamdată nu a fost depusă nicio documentație”, a anunțat Fodor. În situația în care acolo se va construi un nou cartier, Fodor spune că trebuie avută în vedere dezvoltarea străzii Calea Dumbrăvii. ”Este o altă provocare de rezolvare a acestei probleme. Ne împărțim într-un spațiu dat, pentru că pădurea nu ai cum s-o tai”, a mai spus primarul Sibiului. În anul 2009, omul de afaceri Ilie Carabulea anunța o investiție în Pădurea Dumbrava, acolo unde avea în plan construcția unor blocuri care aveau până la 17 etaje. Complexul ar avea o suprafață de peste opt hectare și cuprindea în planuri șase blocuri cu 17 etaje, plus alte patru imobile cu înălțimi variind între patru și șapte etaje. În total, este vorba despre un număr de 1.338 de apartamente.

sitex dumbrava (9) (Copy) Fosta conducere a Muzeului în Aer Liber a atras atenția că blocurile de 17 etaje vor afecta complexul muzeal, precum și infrastructura necesară celor peste 1.300 de apartamente. În plus, zona este deservită de un singur drum de acces, iar omul de afaceri își propunea amenajarea a nu mai puțin de 2.100 de locuri de parcare. „Noi creăm aici o zonă ecologică, după un model de la Frankfurt. Va fi un cartier rezidențial adevărat, nu unul țigănesc. Trebuie să fiu un tâmpit să vreau să distrug pădurea”, spunea afaceristul.

Pădurea Dumbrava, care are o suprafață de 993 de hectare, face parte din categoria ariilor naturale protejate.
Astrid Fodor: ”Suntem o societate bolnavă”

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat în interviul TSTV că cei care apreciază drept o acțiune de precampanie electorală întâlnirile cu cetățenii în cartiere sunt ”bolnavi”. ”Să discutăm cinstit. Noi suntem cel puțin o societate bolnavă, cel puțin din acest punct de vedere. Când un demers absolut normal într-o societate democratică ar fi interpretat ca ceva preelectoral sau electoral, nu am alte cuvinte. Eu consider că dacă administrezi un oraș, o faci pentru ei și împreună cu ei. Nu poți face abstracție de cetățeni și noi vorbim de un proiect pentru o strategie de opt sau de zece ani, deci nu vorbim de un proiect de hotărâre care mâine poate fi schimbat. E vorba de un document de bază, nu un act care va sta într-un sertar, ne va folosi la accesarea de fonduri și la multe alte lucruri. Și atunci să stai și să nu te adresezi pentru unul și altul care interpretează strategia ca un demers preelectoral este greșit”, a declarat Fodor în cadrul emisiunii. Ea spune că sibienii aveau nevoie de astfel de întâlniri, pentru că ”ani de zile nu s-a făcut asta”. Întrebată dacă oamenii așteptau aceste întâlniri cu administrația, după anii în care fostul primar Klaus Johannis a evitat chiar și audiențele, Fodor a explicat. ”S-ar putea ca și din acest motiv, dar pun pariu că dacă le organizăm anual, va veni mai multă lume decât a venit la început. Din fiecare întâlnire am putut extrage ceva folositor pentru strategie”, a mai spus Fodor.

astrid fodor tstv

”Înfrățirea” cu Șelimbărul, împiedicată de anchete

În opinia primarului, o discuție cu cele două localități de lângă Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie, legată de dezvoltarea urbană este împiedicată în acest moment de anchetele care se desfășoară în Șelimbăr. ”Suntem trei administrații și fiecare este cu modelul ei de dezvoltare. Nu știu dacă ar fi mai bine să nu fim trei, cred că ar fi bine ca într-o anume administrație să se clarifice problemele juridice. În Sibiu e o administrație care funcționează bine și e greu acum să te gândești spre o administrație unde sunt probleme juridice majore, care pot trage înapoi și Primăria Sibiu, pentru că va trebui să se concentreze pe acea localitate”, a spus Astrid Fodor.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

hai-hui

Acum 5 ani

Legat de problemele de pe Selimbar... Pe Cisnadie nu exista aceste probleme, ati putea sa dovedeiti ca se si doreste sa se faca ceva... De ce nu incepeti de pilda centura sudica a orasului, Care ar porni de la giratoriul Calea Dumbravii/Strada Ludus, ar trece pe la Scoala de Caini si ar iesi in Calea Cisnadiei, si puteti continua pana la limita cu Selimbarul. S-ar degreva mult circulatia pe Calea Cisnadiei si am avea punctul de inceput al centurii sudice... Asta puteti face bine mersi, nu mai necesita nici o contributie din partea Selimbarului.
Raspunde

cunoscător

Acum 5 ani

Urbaniștii lui Carabulea au dreptate .
Raspunde

Costi

Acum 5 ani

Mascarada de comentarii... Ce bine le stiu oamenii lui carabulea pe toate! Dupa ce au devalizat o fabrics de top din sibiu! Rusine sibiu, vin sa aprobi apartments in padurea dumbrava? Sa faca ceea ce a fost acolo: fabrica si atat! Sa product carabulea covoare. Ii trebe la puscarie! Report, rusine SB, rusine antreprenorilor sibieni, oras de care imi e greata!
Raspunde

anti manelist

Acum 5 ani

costi Costita, please ma fãtãlãule daca iti e greata. Orice oras, asculta ... orice oras trece prin astfel de etape cand sunt bani si se dezvolta. E oarecum normal.
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

Orice oras se dezvolta, dar nu asa haotic ca sibiul! Asa bazat pe coruptie de sus pana jos!
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

In sibiu dezvoltarea este haotica, fiecare construieste cum doreste si unde doreste. Se fac Blocuri intre case si case intre blocuri, la unii cu relatii li se dau autorizatii de contructie direct pe granite si la altii ii obliga sa construiasca in mijlocul terenului si nu il pot folosi corect si frumos. Totul tine de pile si de cunostiinte si relatiile pe care le ai in primarie...
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

@anti manelist Fatalaule, cat ai primit de la Carabulea sa-i tii aici partea, sa-i faci lobby ? Bah, eu nu ma vand pt bani asa ca tine, ce-i greu sa observi? Ce sa caute blocuri in padurea dumbrava? ai tu infrastructura pt 1300 de ap? Pe unde circula oamenii aia dimineata? Veniti toti pe calea dumbravii in jos? Cum circulati anagramatilor ? O intrebare de start: cum a pus puscariasul asta de Carabulea mana pe fabrica Dumbrava ? DNA-ul ne poate spune ceva ? Alooo, DNA, d-ra Kovesi, audeeee ? Cum si-a permis puscariasul sa distruga fabrica respectiva? Cum a putut-o demola ? Cum a schimbat PUZ-ul etc pt a obtine autorizatie de cartier rezidential acolo ? Alooo, DNA-ul, doarme d-na Kovesi? SRI-ul stie ceva ? si lista poate continua! D-asta imi e scarba de maghernita asta de Sibiu!
Raspunde

calu

Acum 5 ani

Rusine antreprenorilor sibieni??? Ce nu imi plac generalizarile. "Prietene Costi" eu am adus niste sute de mii de Euro in orasul asta si am dat de lucru la zeci de oameni. Asta pana in 35 ani. Asa ca nu vorbi daca nu stii.
Raspunde

patrocle

Acum 5 ani

@hai-hui Faceti in Dumbrava, la ITS, pe Calea Cisnadiei, la tipografie, in selimbar, pe frunzei, tineretului, sura, Gusterita, Daia, cisnadioara, paltinis etc ! Peste tot santiere, cartiere rezidentiale etc Sunt curios cum se va circula si ce aer vom mai respira in orasul asta, si asa, plin de praf. Dar, important e ca economia sa functioneze :)
Raspunde

geo

Acum 5 ani

Nea Ilie, vroia chiar prea mult de la viață! Auzi, 17 etaje! E prea de tot! Nu-i ajung parter +3+ mansardă?! În ceea ce o privește pe frau Astrid, întâlnirile cu locuitorii din cartiere au iz electoral. degeaba ne face bolnavi. Noi bolnavi, dumneaei interesată de fotoliu! Cred că nu mai are niciun dubiu că va fi aleasă de sibieni. Nu chiar cu procentul dlui Klaus, dar speră... Nu i-ar strica un pic de realism... Nebănuitele sunt căile Domnului și gândurile electoratului...
Raspunde

geo

Acum 5 ani

Nea Ilie, vroia chiar prea mult de la viață! Auzi, 17 etaje! E prea de tot! Nu-i ajung parter +3+ mansardă?! În ceea ce o privește pe frau Astrid, întâlnirile cu locuitorii din cartiere au iz electoral. degeaba ne face bolnavi. Noi bolnavi, dumneaei interesată de fotoliu! Cred că nu mai are niciun dubiu că va fi aleasă de sibieni. Nu chiar cu procentul dlui Klaus, dar speră... Nu i-ar strica un pic de realism... Nebănuitele sunt căile Domnului și gândurile electoratului...
Raspunde

stefan

Acum 5 ani

@Calu Bravos Calule, si tanar si cu bani! Ferice de tine! Totusi, important e ca banii tai sa ramana in SB, ceea ce mai mult ca sigur ca nu s-a intamplat. Cam toti au luat drumul bugetului national, ori al strainatatii! Dar tu viseaza Calule, viseaza ca ridici tu sb-ul asta. Si cu asta inchei :)
Raspunde

Angel

Acum 5 ani

@calu calule, Ai grija cum sari! Esti cumva cenzura sa limitezi libertatea de exprimare a omului? BTW, cum ai inceput afacerea in SB? Au, stai ca te doare deja! Dubios, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus